Hirdetés
Archivum

Nevet vált az EEWBL:

:

Hirdetés

2018. június 1-tõl nevet változtat a Kelet-Európai Nõi Kosárlabda Liga (EEWBL). A jövõben Európai Nõi Kosárlabda Liga, azaz European Women’s basketball league (EWBL) elnevezéssel folytatja mûködését a sorozat.

Három évvel ezelõtt, 2015 nyarán hat ország nyolc csapatával indult útjára az EEWBL. A sorozat a tömbösített és ezáltal az utazási költségek szempontjából gazdaságosabb lebonyolításának köszönhetõen gyorsan népszerû lett. Kinõtte a közép-kelet európai régiót, ez indokolta a váltást.

A következõ kiírás csapatlistája még formálódik, de a szervezõk tájékoztatása szerint Észtország, Fehéroroszország, Hollandia, Kazahsztán, Lengyelország, Lettország, Libanon, Litvánia, Oroszország, Svédország, Szlovákia, Törökország és Ukrajna delegál résztvevõt a mezõnybe.

Egy biztos, hogy a sorozat címvédõje – legalábbis gyõzelmi szándékkel biztosan – nem áll rajthoz, a Good Angels Kosice ugyanis már csak fiatalokat versenyeztet. Mint ismeretes március közepén a rigai Final Four emlékezetes küzdelmet hozott, amikor Darxia Morris utolsó másodperces triplája döntött a kassai együttes javára a TTT Riga elleni döntõben.

Hirdetés