Hirdetés
Archivum

Nevezett az NB1-re a Pécs és a Szeged:

:

Hirdetés

A július 15-i határidõig beadta a nevezését az NB I-re a Pécs és a Szeged együttese is, a döntés a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének részérõl szerdán várható.

A pécsi klub a hivatalos honlapján hétfõn délután hozott nyilvánosságra egy közleményt, melybõl kiderül, hogy a „Pécsi Nõi Kosárlabda Kft. 2011. július 14-én megküldte az MKOSZ részére azon dokumentumokat, melyeket a Magyar Bajnokság elsõ osztályára a nevezés feltételeként a Szövetség elõírt a Klubbal szemben – így többek között a Taggyûlés által elfogadott és közzétett 2010. évre vonatkozó mérleget, a 2011-12-es szezonra vonatkozó üzleti tervet, a Nemzei Adó- és Vámhivatal igazolását arról, hogy a Pécsi Nõi Kosárlabda Kft.-nek nincs köztartozása.”

A pécsiek közleménye hangsúlyozza, hogy „június elejétõl kezdõdõen a mai napig a Pécsi Nõi Kosárlabda Kft. megközelítõleg 60.000.000 forintot fizetett ki korábbi tartozásainak csökkentéseként – játékosok, edzõk, szállítók, NAV felé” és emellett sikerült olyan kifizetési ütemtervet kialakítania a klubvezetésnek „melynek megvalósulása eredményeként 2012. január 31-ig a Pécsi Nõi Kosárlabda Kft. elérheti azt az állapotot, mely szerint játékosok, edzõk, dolgozók és szállítók felé nem lesz tartozása.”

A szegedi csapat helyzetérõl Domokos Mihály, ügyvezetõ a Délmagyarországnak elmondta, hogy beadták a nevezést, de egyelõre még keresik a névadó támogatót, aki segítségével sikerülne biztosítani az indulás biztos pénzügyi feltételeit.

Hirdetés