Hirdetés
Archivum

Nézõcsúcs, szívroham, Taylor a hétvégére kidõlt:

:

Hirdetés

Nem mindennapi izgalmakat hozott a második nap. A Fenerbahce-Galatasaray örökrangadó sokáig beszédtémát jelent majd, de a másik három találkozó is igen pikánsra sikeredett. Nézzük a fõszereplõk hogyan élték meg a történteket.

A Fenerbahce a nagy rivális otthonában 8 ponttal tudott nyerni. A Fener vezetõedzõje George Dikeoulakos elég szétszórtan egy felemás mérkõzésrõl beszélt. „Nem tudok mit mondani. A lefújás után csak Penny Tayloron járt az agyam. Nagyon örülök, hogy nyertünk. Felemás mérkõzés volt, nem lehet a két félidõt összehasonlítani. Az elsõ félidõben támadásban bizonytalanok voltunk és nagyon lassan mozogtunk, ez igaz a védekezésre is. A harmadik negyed csodálatos volt. Elég megnézni a statisztikát, 10 pontot engedélyeztünk a Galatasaraynak. Aztán a negyedikben 12 pontot. Ez a kulcs. Amikor a jó védekezésre építve tudunk gyorsan támadni. A szurkolók ma is csodálatosak voltak, extra energiát adtak. Ez azonban csak a második meccs volt, ha nyerni akarunk valamit a hétvégén, akkor le kell gyõzni a Rivas Ecopolist is.” – fogalmazott Dikeoulakos.

Penny Taylort még az éjszaka folyamán, helyi idõ szerint hajnali 2 óra magasságában MRI vizsgálatra vitték. Az elsõdleges diagnózis részleges szalagszakadás, így a pénteki és a vasárnapi mérkõzést biztosan ki kell hagynia. Sajnos nem Penny Taylor volt az egyetlen aki kórházban töltötte az éjszakát, a találkozó alatt Abdurehim Albayrak a Galatasaray igazgatóságának egyik tagja szívrohamot kapott. Azonnal orvosi ellátásban részesült, reméljük, hogy rendben lesz.

Ha már Galatasaray, eldõlt a vereséggel, hogy a házigazda legjobb esetben az 5. helyért játszhat, de ehhez le kell gyõzni a Schiót. Nem véletlen, hogy Ceyhun Yıldızoğlu nem szívesen állt a sajtó rendelkezésére. „Jobbak voltunk, mint az elsõ napon. Jól ismertük a Fenerbahçét, nagyot küzdöttünk, de végül elbuktunk. Gratulálok a Fenerbahçénak, megérdemelten nyertek.” – mondta a török szakvezetõ.

A két török gárda örökrangadója egyébként minden létezõ csúcsot megdöntött az Euroligát tekintve. Összesen 8574 nézõ látogatott ki a helyszínre, ez nézõcsúcs. A 7800-as nézõszámot hozó 2010-es valenciai Szpartak Moszkva-Ros Casares Valencia döntõt taszították le az élrõl.

A nap éppen a 2010-es döntõ visszavágójával a Szpartak Moszkva-Valencia rangadóval indult. Itt Pokey Chatman elsõsorban csapata támadójátékát bírálta. „Gratulálok a Ros Casares-nek. Jelenleg õk a világ egyik legjobb csapata. A védekezésünk kellõen agresszív volt, de a támadójátékunk nem. Jobban kell támadni a gyûrût, hogy több büntetõt dobhassunk (a Szpartak Moszkva összesen 5 büntetõt dobott a találkozón – a szerk.). A tornának még nincs vége, dogozunk tovább.” – mondta az amerikai edzõnõ, akinek a csapata a nagy hazai rivális Jekatyerinburg ellen azért lép pályára, hogy eldöntsék vasárnap a harmadik helyért melyik orosz gárda játsszon.

A Valencia a gyõzelmével – és azzal, hogy a Jekatyerinburg legyõzte a Wisla Krakow-t – matematikailag is bebiztosította a helyét a döntõben. Roberto Iniguez a spanyol csapat szakvezetõje pedig úgy néz ki, hogy eldöntötte: ezen a hétvégén csak a védekezésrõl fog nyilatkozni. „Gratulálok a Szpartak Moszkvának, nagyon jók voltak. Büszke vagyok a csapatomra, nagy hátrányban is hittünk a gyõzelemben. A negyedik negyedben védekezésben a legjobbunkat nyújtottuk és támadásban nem hibáztunk annyit, mint az elõtte lévõ három játékrészben.” – összegzett a spanyol szakvezetõ.

A Jekatyerinburg abban a tudatban lépett pályára a Wisla Krakow ellen, hogy a döntõs álmai szertefoszlottak. Algirdas Paulauskas a Jekatyerinburg vezetõedzõje ennek megfelelõen igencsak vegyes érzésekkel nyilatkozott. „Messze voltunk a legjobbunktól, ami betudható a nyitó napon történteknek. Úgy éreztem, hogy mindkét csapat játékosai az utolsó percre várnak, hogy ott döntsék el a mérkõzés sorsát. Azt kértük a találkozó elõtt a csapattól, hogy különösen Nicole Powell és Ewelina Kobryn a veszélyesek, rájuk kell figyelni. Mégsem sikerült megállítani õket. Sue Bird nagyon kényelmetlenül érezte magát a maszkban, nem lehetett könnyû így játszani. Miközben neki gondjai voltak, Deanna lépett elõ igazi vezérré.” – mondta a litván szakember.

A Rivas Ecopolis menetelése tovább folytatódott a Schio ellen is. A spanyolok 12 pontos elõnyt adtak le, de így is nyerni tudtak. „Az elsõ 15 percben nagyon jók voltunk. Aztán a kezdõ ötösünk fokozatosan elkezdett fáradni. Túl sokat vállaltunk távolról, eladtuk a labdákat. Végén a nagyobb rutinunkkal tudtuk kézbe venni az irányítást és végül megnyerni a mérkõzést.” – értékelt Miguel Martinez Mendez a madridiak vezetõedzõje.

A FIBA Europe videója a csütörtöki rangadóról

Hirdetés