Hirdetés
Nagyvilág

Nézőkkel vagy nézők nélkül?:

:

Hirdetés

Rengeteg a kérdőjel a 2020/2021-es versenyszezon kapcsán. Az egyik kétségkívül az, hogy ősztől szurkolókkal teli lelátók előtt vagy zárt kapuk mögött rendezik a mérkőzéseket. A biztonsági szempontok mellett a klubok érdekei és a médiapartnerek elvárásai is megjelennek.

Az ESPN minap közzétette az általa megrendelt felmérés eredményeit. Ennek egy részét belső használatra és saját partnereinek állította össze a csatorna vezetése. Egy része azonban nyilvános és ebből kiderül, hogy a kutatásban résztvevő 1004 fő 65%-a támogatná a sportélet újraindítását szurkolók nélkül. Sőt akkor még magasabb az arány, ha szállodában elzárva karanténban élő sportolók mérnék össze az erejüket. Ebben az esetben 75% támogatná a sportélet beindítását.

Mint ismert az Egyesült Államokban az MGM Resorts International tett ajánlatot nyári és őszi sportrendezvényekre. Teljes karatén alatt álló kampuszokat vázolt fel a ligáknak Las Vegas elegáns kaszinóhotelekkel ellátott sávjában. Itt a sportolók a családjaikkal együtt élhetnének elzárva a teljes szezon alatt és folyamatos tesztelés garantálná a vírusmentességet.

A fenti rendszernek a hátránya, hogy gyakorlatilag csak az élőképes közvetítés lenne a kapcsolat a klubok és a szurkolók között. Az ESPN elemzése azonban azt is hangsúlyozza, hogy a megkérdezettek 88%-a kiemelt időtartamban nézne élő sportközvetítéseket zárt kapus sportesemények esetén is.

A klubokat azonban igencsak megosztja a zárt kapus rendezés ötlete. Főleg olyan kisebb piacokon, ahol a jegybevétel elengedhetetlen. Ez Európában megkerülhetetlen szempont. A minap nagy vihart kavart a belga férfi liga elnökének nyilatkozata, aki közölte: akár januárig is képesek várni az új évad elkezdésével, de zárt kapus meccseket nem akarnak rendezni.

A kosárlabda évad szurkolók nélkül nem fog megkezdődni. Tiszteletben tartjuk az összes egészségügyi intézkedést, de nem játszunk üres arénákban. Ha korlátozott számban engedhetünk be nézőket, az elfogadhatjuk. De nem akarjuk, hogy a szurkolók számára a bajnoki mérkőzések csak élő közvetítés útján legyenek elérhetőek. Ha szükséges, januárig várunk a szezon megkezdésével. 

mondta Arthur Goethals.

Fotó: Las Vegas Aces

Hirdetés