Hirdetés
Európa

Nikolina Milic várakozásai az Atomerőmű KSC Szekszárd első Euroliga mérkőzése előtt:

:

Hirdetés

Ismét történelmi pillanat elé érkezett az Atomerőmű KSC Szekszárd csapata. Október 6-án, szerdán 19:30-kor lépnek pályára az Euroligában, ellenfelünk pedig az Umana Reyer lesz. Ellenfelük előző szezonban megnyerte az olasz bajnokságot, a hazai kupájukban ezüstérmet szereztek, az Európa Kupában pedig második helyen zártak.

Hosszú évek óta készülnek Zseljko Djokic tanítványai, hogy végre a legrangosabb európai sorozatban is bizonyíthassanak, hihetetlenül motiváltan, felfokozott hangulatban várják az első összecsapást. Ez a találkozó előtt megtartott média napon is látható volt, mely során Nikolina Milic-cel is készült egy interjú. Az ELŐ/JÁTÉK című adásban Szabó Noémi beszélgetett a szerb válogatott klasszissal, hogy hogyan is élte meg ezt – a Szekszárd számára – történelmi momentumot:

Végre eljött az idő és megvalósulhat az, amire ‘oly sokat készültünk az elmúlt időszakban. Számunkra ez nem csak az alapszakasz első mérkőzése lesz, hanem valami új és különleges. Ez egy történelmi pillanat a klub számára, hiszen ez az első alkalom, hogy a csapat az Euroligában játszhat. Szerintem az egész csapat nevében mondhatom, hogy nagyon izgatottak és motiváltak vagyunk, és mindenképpen meg akarjuk mutatni, hogy mire is vagyunk képesek.

Az Euroliga a legmagasabb szintű kosárlabda, amivel játékosként találkozhatunk Európában. Ez egy olyan élmény lesz, amit mindenki a szívébe fog zárni, és élete végéig fog őrizni, hiszen ez egy hatalmas megtiszteltetés. Ezzel jár természetesen az is, hogy a versenyben olyan csapatok ellen kell majd helytállnunk, akik országaik legjobbjai, így felesleges is arról beszélni, hogy milyen erős is lesz ez a sorozat, mennyire nehéz mérkőzések várnak is ránk. Nagyon boldogok vagyunk, hogy idáig eljutottunk, de mostmár nem csak a részvétel a fontos, hanem szeretnénk felvenni a versenyt a többi csapattal.

Nikolina Milic az Atomerőmű KSC Szekszárd egyetlen játékosa, aki Euroliga tapasztalatokkal rendelkezik. Így Szabó Noémi feltette számára azt a kérdést is, hogy miként látja a csapat esélyeit a szerda esti találkozó során:

Ismerem a Velence csapatát, játszottam is ellenük korábban. Már bizonyára változott az összeállításuk, általában ugyanarra az erős olasz magra építkeznek. Biztos vagyok benne, hogy nem lesz könnyű dolgunk, hiszen nem könnyű a hazai pályájukon játszani. Nagyon eleven olasz szurkolóik vannak, így biztosra veszem, hogy egy jó hangulatú mérkőzésünk lesz. A csapatuk idén még nem teljes, de azt nem mondanám, hogy ettől gyengék lennének. Egy tudatosan építkező – az előző évben Európa Kupa sikereket elért – csapatról van szó, akik tele vannak elszántsággal és nagy célokkal.

Én mindenképpen egy minőségi meccsre számítok. Fontos, hogy a saját játékunkat játszuk, minél precízebben kell az edzésen gyakorolt dolgainkat megvalósítanunk, ahhoz, hogy meglegyen a csapat első győzelme.

A velencei alakulattal legutóbb szeptember közepén találkozhattak a szekszárdiak egy felkészülési mérkőzésen, ahol mindösszesen két ponttal kaptak ki (77-75). A mérkőzésre való hangolódásképpen ajánljuk csapatbemutatónkat a Reyer Venezia együtteséről.

A teljes interjú ITT tekinthető meg:

Hirdetés