Hirdetés
Magyarország

Nikolina Milics: Harcolni fogunk!:

:

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

Hirdetés

A szombaton kezdődő bajnoki döntő előtt az Atomerőmű KSC Szekszárd honlapja Nikolina Miliccsel készített interjút a szezonról, a nehézségekről és a friss Euroliga-győztes Sopron Basket elleni párharcról.

Zűrös, sérülésekkel és nem tervezett játékoscserékkel tarkított szezon vége felé közeledünk, s szombaton megkezdődik a bajnoki aranycsata a Sopron ellen. Hogyan foglalnád össze a szeptember óta történteket röviden? 

Fárasztó, hosszú és valóban akadályokkal tűzdelt idényt futunk, rengeteg betegség és sérülés nehezítette a munkánkat. Mindezek ellenére keményen dolgoztunk és ennek az eredménye az, hogy bejutottunk a bajnoki fináléba, ami a szezon előtt kitűzött céljaink közt szerepelt.

Djokics Zseljko vezetőedző azt mondta, a szemében aranyérmes a csapat, mert a rengeteg probléma és gond ellenére is eljutottatok idáig, a szombaton kezdődő döntőig. Ám az érmeket még nem osztották ki… Mire számítasz a párharcban?

Kemény sorozatra. Ellenfelünk egy ragyogó csapat, tele kiemelkedő egyéniségekkel, de nem feltett kézzel megyünk a parkettre. Harcolni akarunk, harcolni is fogunk, meg akarjuk nehezíteni a rivális dolgát.

A Sopron megnyerte az Euroligát múlt vasárnap, azaz a kontinens jelenlegi legjobbjaként várja a döntőt – változtat-e mindez a párharcon?

Nem, ugyanúgy készülünk ellenük, ahogy máskor.

Sajnos az elődöntő pécsi mérkőzésén megsérült Krnjics Szárá, centerünknek elszakadt a keresztszalagja, így a fináléban nem lehet ott a pályán, neked így alighanem még keményebben és többet kell küzdened a gyűrűk alatt. Hogyan készültök „Sári” pótlására?

Jelentős hátrány Szárá kiesése a csapatnak, hiszen kulcsember. Nincs más választásunk, valahogy meg kell oldani ezt a helyzetet is, sokat kell segítenünk egymásnak, s nem csak a palánkok alatt. Nyomás nélkül játszunk, élvezni kell a döntő minden percét, mert az, hogy itt lehetünk, az egy remek és sokak számára irigylésre méltó szituáció.

Hirdetés