Hirdetés
Archivum

Nincs meglepetés a kiesõk és a feljutók között az U18-as korosztályban:

:

Hirdetés

Vasárnap este a soproni A-divíziós Európa-bajokság mellett Szarajevóban a B-divízió küzdelmei is lezárultak az U18-as korosztályban. A kiesõk és a feljutók között sem számolhatunk be igazán nagy meglepetésrõl.

A soproni torna végén Hollandia, Szlovákia és Izrael búcsúzott az A-divíziótól. A nyolcaddöntõben a hollandok az oroszoktól, a Szlovákia Olaszországtól, míg Izrael Lettországtól szenvedett vereséget. A következõ körben a hollandoknak Szerbia, a szlovákoknak Litvánia, míg Izraelnek Horvátország állta útját. Ezen trió mellé Csehország került a tábla alsó negyedébe. A csehek azonban elõbb Hollandiát verték 1 ponttal. A záró napon pedig a kiesés szempontjából sorsdöntõ meccsen – az egy nappal korábban Szlovákiát legyõzõ – Izraelt múlták felül.

A B-divíziós tornának Szarajevó adott otthont, ahol Svédország érvényesítette fölényét. Erre elõzetesen is számítani lehetett, hiszen a FIBA utánpótlás tornáin szereplõ svéd válogatottak közül az 1998-1999-es generációt tartják a legerõsebbnek. A svédek a torna elõdöntõjében Bosznia-Hercegovinát verték 81-68-ra, míg a döntõben Görögországot 62-47-re. Ebbõl az is kiderül, hogy az ezüstérmet a görögök szerezték meg és ezzel õk is feljutottak. A harmadik helyet és ezzel együtt az utolsó feljutó pozíciót pedig a bosnyákok foglalták el, akik 82-67-re múlták felül Izlandot.
 

Az U18-as A-divízió mezõnye 2017-ben: Franciaország, Spanyolország, Oroszország, Lettország, Magyarország, Belgium, Olaszország, Törökország, Litvánia, Szlovénia, Szerbia, Horvátország, Csehország, Svédország, Görögország, Bosznia-Hercegovina.

Hirdetés