Hirdetés
Archivum

Nirra Fields Lengyelországba, Stefan Svitek csapatához igazolt:

:

Hirdetés

Hivatalossá vált, hogy az elmúlt évadot Gyõrben töltõ kanadai válogatott Nirra Fields Lengyelországban az Energa Torun játékosa lesz a következõ évadban.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Nirra Fields az elmúlt nyáron az Amerika-bajnokság legértékesebb játékosaként (MVP) érkezett Gyõrbe. A magyar bajnokságban és kupában bronzérmet szerzõ csapatnál jó statisztikai mutatói voltak. Az alapszakasz 20 meccsén 25.7 perc alatt 15.3 pont, 5 lepattanó és 3 gólpassz került a neve mellé. A bajnoki rájátszás hat találkozóján pedig 29.8 perc alatt 12.8 pontot, 4.2 lepattanót és 3.2 gólpasszt átlagolt. Fields az Európa Kupában töltötte a legtöbb idõt a pályán: 31.6 perc alatt 17.6 pontot, 6.4 lepattanót és 3.3 gólpasszt jegyzett a nyolc összecsapáson.

Egy megerõsõdö Energa Torun lesz Nirra Fields következõ csapata. A klub június végén tartott sajtótájékoztatójáról lapunkban is nagy terjedelemben hírt adtunk. Jelentõs magyar kötõdés jellemzi majd a lengyel együttest. Az Energa Torun vezetõedzõje az egykori szövetségi kapitányunk Stefan Svitek lesz, aki áprilisi menesztéséig az Aluinvent DVTK vezetõedzõje volt. Itt folytatja pályafutását az elmúlt két szezont a PEAC-Pécsnél töltõ szerb válogatott Sanja Mandic is.

Hirdetés