Hirdetés
Magyarország

Óriási küzdelemben múlta felül a Pécs a Győrt

NKA Universitas Pécs - SERCO UNI Győr 71-66 (18-27, 12-11, 24-16, 17-12)

TIPPMIX NŐI NB I. A , 5. forduló
Pécs, Nemzeti Kosárlabda Akadémia
dr. Mészáros Balázs, Goda László, dr. Németh Patrik (Vághy Tamás János)

NKA Universitas Pécs: Laczkó 7/3, Tadic 2, Weninger 13/3, Williams 15, Mérész 7. Csere: Smailbegovic 3/3, Rátkai 13, Simon 6/6, Olawuyi 2, Kiss 3.

SERCO UNI Győr: Dubei 2, Török 7/3, Slocum 9/6, Anigwe 12/3, Molnárova 2. Csere: Hegedűs 1, Ruff-Nagy 10, Dombai 2 Goree 10/6, Bach 11.

Fotó: Rébay Viktor / NKA Universitas Pécs

Hirdetés

A Tippmix Női NB I. A 5. fordulójának rangadóján az NKA Universitas Pécs 71-66-ra legyőzte a SERCO UNI-Győrt.

A mérkőzést ünnepi pillanatok vezették fel, egykori játékosukat, a visszvonuló Szücs Rékát köszöntötték a pécsiek. Éppen a korábbi két győri játékosa, Peyton Williams és Weninger Virág révén a találkozó elején a Pécs került lépéselőnybe. Amikor Weninger triplája célt ért, már 9-3-ra ment a házigazda. A győriek első találatait Destiny Slocum szerezte két triplával, majd Kristine Anigwe öt pontja következett, amivel 11-9-re fordítottak a vendégek. Innentől az első szakaszban sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok. 15-12 után Kiss Angelika fegyelmezetlenségét büntetette meg a Győr. Ruff-Nagy Dóra két büntetetőt, Cyesha Goree triplát értékesített, amivel 20-12-re módosult az állás. Nem sokat kellett várni a negyed hajrájában és a 10 pontot is átlépte a differencia. Amikor Ruff-Nagy Dóra büntetői célt értek, már 27-15-re ment a Győr. A hazai kosárcsendet Laczkó Sára triplája törte meg, így a negyed végén szépített a Pécs. A második etap első találata Matea Tadic nevéhez fűződött, amivel már 27-20-ra kapaszkodott fel a házigazda.

Fotó: Rébay Viktor / NKA Universitas Pécs

Jó sorozatot kaptak el a második negyed feléhez közelítve a pécsiek, akik Sydney Wallace nélkül vették fel a harcot. Peyton Williams duplája után 29-24-nél 5 pontra megközelítették a bajnokságban még veretlen riválisukat. Úgy nézett ki, hogy ez az 5 pont lesz az üvegplafon ebben a szakaszban a pécsiek számára. Előbb Dombai Réka felelt a pécsi felzárkózásra, majd Olawuyi Adenike duplája után Kristine Anigwe értékesített triplát és Destiny Slocum duplát, így 36-26-nál elérte a 10 pontot differencia. Bár küzdöttek, hajtottak a hazaiak, de kézben volt a meccs a Győrnek. Az utolsó perchez közelítve egy szerencsétlen szituációban saját társával ütközve Kristine Anigwe szenvedett térdsérülést. Miután folytatódott a játék, Laczkó Sára talált be, kialakítva a félidő 38-30-as állását. A győrieknél éppen Anigwe volt a legeredményesebb 12 ponttal, pécsi oldalon Peyton Williams járt 8 pontnál. A pécsiek 31-ből 10-et, a győriek 28-ból 14-et dobtak be mezőnyből. A harmadik negyed elején felváltva estek a kosarak a nyíltsisakos küzdelemben. Ez egyben azt is jelentette, hogy 8-10 pont környékén állandósult a különbség.

Fotó: Rébay Viktor / NKA Universitas Pécs

A győrieknél Bach Bogi és Cyesha Goree is begyűjtötte harmadik hibáját, de a mérkőzésen először lehetőséget kapott Hegedűs Janka és rögtön egy duplával köszönt be. 50-40-ig ezen 10 pontos mederben zakatolt a kifejezetten küzdős találkozó. Ekkor Peyton William és Rátkai Eszter villanásaival 50-45-re szépített a Pécs és volt labdája, hogy közelebb kerüljön. Amivel a második negyedben nem sikerült élniük a hazaiaknak, a harmadikban igen. Sőt, a felzárkózásból Simon Zsófia triplája után 52-50-nél hazai fordítás lett. Innentől ebben a szakaszban, már nem alakult ki érdemi különbség. Az utolsó 10 percnek 54-54-ről futottak neki a csapatok. Itt Rátkai Eszter négy pontjával 58-54-re ugrottak meg a hazaiak. Ez összességében már 18-4-es futás volt pécsi oldalról. Cyesha Goree büntetőivel igyekezett új lendületet venni a Győr, majd Ruff-Nagy Dóra révén 59-58-nál a vezetést is visszavette. Rendkívül fordulatos végjáték kerekedett. Előbb 62-60-nál a pécsiek kerültek újra lépéselőnybe, majd innen 64-62-re fordítottak a győriek. Az utolsó percben a Pécs Simon Zsófia és Nadija Smailbegovic tripláival ragadta magához ismét az irányítást. A hajrában pedig Mérész Beatrix három higgadt büntetőjével biztosította be a sikert. Végül 71-66-ra nyert a Pécs, elvéve a Győr bajnoki veretlenségét.

Fotó: Rébay Viktor / NKA Universitas Pécs

Hirdetés