Hirdetés
Archivum

Nneka Ogwumike csapata lett a kínai bajnok:

:

Hirdetés

Szombaton lezárult a kínai liga, a WCBA döntõ párharca. A Nneka Ogwumike nevével fémjelzett Kuangtung együttese 3-2-re verte a Bayi gárdáját.

Fotó: sports.pptv.com

Fotó: sports.pptv.com

Ennél fordulatosabban nem is alakulhatott volna a bajnoki döntõ párharc Kínában. Nneka Ogwumikével megerõsített Kuangtung remekül kezdte a finálét. Az elsõ meccsen 89-63-ra kiütötték a Bayi-t. Úgy nézett ki ekkor, hogy akár rendkívül egyoldalú is lehet az idei döntõ. A Bayi azonban óriási csatában a második meccsen 93-89-re legyõzte a Kuangtungot és ezzel elvette riválisa pályaelõnyét a 2-2-1-es rendszerben zajló párharcban.

A Bayi hazai pályán nem tudott élni az eséllyel. A harmadik meccsen 98-91-re kikaptak saját közönségük elõtt. A párharc negyedik felvonása a Bayi egyenlítését hozta. Egy újabb kiélezett végjátékra került sor, melynek végén 94-90-es sikert aratott a hazai pályán játszó gárda. Jöhetett a Kuangtung otthonában a sorsdöntõ ötödik meccs. Ez a hazaiak magabiztos gyõzelmével ért véget. A 97-81-es sikerük azt jelenti, hogy 3-2-re megnyerték a párharcot és elhódították a trófeát.

A gyõztes gárdában Nneka Ogwumike extrát játszott. A párharc öt meccsén 26 pontot jegyzett átlagban.

Fotó: Twitter.com/Nnemkadi30/

Fotó: Twitter.com/Nnemkadi30/

Hirdetés