Hirdetés
Archivum

Nneka Ogwumike lett a WNBA 2016-os MVP-je:

:

Hirdetés

A WNBA hivatalos honlapján került bejelentésre, hogy a liga 2016-os alapszakaszának legértékesebb játékosa (MVP) Nneka Ogwumike lett.

A Los Angeles Sparks klasszisát egyhangúlag választották meg MVP-nek. A 39 szavazásra jogosult szakíró közül 31-en az elsõ helyen jelölték meg, így óriási fölénnyel végzett az élen. A második Tina Charles (New York Liberty), a harmadik Maya Moore (Minnesota Lynx) lett a szavazás alkalmával.

Nneka Ogwumike kiemelkedõ szezont futott eddig a WNBA-ben. A szezon elején aktív részese volt a Sparks nagy menetelésének, mely során az elsõ 11 meccsüket megnyerték és ezzel a liga történetének második leghosszabb gyõzelmi szériáját teljesítették. Ogwumike elsõsorban támadásban kiemelkedõ idén, eddig mezõnybõl 66.5%-kal értékesítette átlagban a kísérleteit. Ez a liga 20 éves történetének második legjobb mezõnyszázaléka. Emellett idén felállított egy rekordot, sorozatban 23 mezõnykísérlete bizonyult pontosnak.

A 26 éves, 188 cm magas játékos a WNBA idei alapszakaszában 31.6 perc alatt 19.7 pontot, 9.1 lepattanót és 3.1 gólpasszt átlagolt 33 mérkõzésen a Los Angeles Sparks színeiben.

A WNBA videós összeállítása:

A hivatalos bejelentés és az ESPN interjúja:

Hirdetés