Hirdetés
Archivum

Nõi kosár Eb-selejtezõ – Nyitány Minszkben, jó elõjelekkel:

:

Hirdetés

Szerdán, Fehéroroszországban kezdi meg a nyolcmeccses Európa-bajnoki selejtezõsorozatot a nõi kosárlabda-válogatott, amely remek felkészülésen van túl.

A nemzeti csapat az utóbbi egy hónapban kétszer legyõzte Hollandiát, majd Szlovákia és Lettország is kapitulált a januárban kinevezett, szlovák származású Stefak Svitek együttese elõtt, végül a múlt héten Karlovy Varyban rendezett négyes tornán a magyarok megverték a tavaly Eb-negyedik cseheket és az olimpiai ezüstérmes ausztrálokat is, zárásként pedig szoros mérkõzésen kikaptak az Eb-második törököktõl.

“Ezek az eredmények önmagukért beszélnek” – nyilatkozta hétfõn az MTI-nek a szövetségi kapitány. “Csehországban remekül küzdöttek a lányok, megvolt a kellõ agresszivitás, mind a 12 játékosom bekerült a rotációba, és kipróbáltuk a begyakorolt figurákat.”

Stefak Svitek hozzátette: a menetközben csatlakozott, honosított amerikai Quigleyt nagyszerûen sikerült beépíteni a csapatba, a pécsi légiós az ausztrálok ellen igazi vezéregyéniség volt a 23 pontjával.

Ami az A csoport minszki nyitányát illeti, a kapitány kifejtette:
“Az elsõ meccs mindig nehéz és fontos, ezzel együtt nincs veszítenivalónk, meglepetésre készülünk a fehéroroszok ellen. Az elmúlt mérkõzéseken megmutattuk, hogy erõs csapatok ellen is van keresnivalónk…”

A válogatott kedden Prágából utazik Minszkbe, ahol magyar idõ szerint szerdán 18:30 órakor száll szembe a házigazdákkal. A csoportokból az elsõ két helyezett jut ki a jövõ évi, franciaországi kontinenstornára.

A válogatott kerete:
——————–
Quigley Allie, Horti Dóra, Honti Kata, Laklóth Anna, Vajda Anna, Raksányi Krisztina, Nagy-Bujdosó Nóra, Simon Zsófia, Szécsi Orsolya, Zsovár Orsolya, Czank Tímea, Vida Anna

A válogatott programja az Eb-selejtezõben (magyar idõ szerint):
—————————————————————
június 13.: Fehéroroszország-Magyarország, Minszk 18:30 ó
június 20.: Magyarország-Portugália, Miskolc 18 ó
június 23.: Izrael-Magyarország, Rishon Le Zion 20 ó
június 27.: Magyarország-Ukrajna, Sopron 18 ó
június 30.: Magyarország-Fehéroroszország, Sopron 18 ó
július 7.: Portugália-Magyarország, Carcavelos Cascais 19 ó
július 11.: Magyarország-Izrael, Sopron 18 ó
július 14.: Ukrajna-Magyarország, Juzsnij 17 ó

MTI

Hirdetés