Hirdetés
Archivum

Nõi kosárlabda Eb, 2015 – Állami garancia a magyar pályázathoz:

:

Hirdetés

Biztosítja a kormány a 2015-ös nõi kosárlabda Európa-bajnokság megrendezésére benyújtandó magyar pályázathoz szükséges állami garanciát – ismertette a kabinet hétfõi döntését a miniszterelnök szóvivõje.

Szijjártó Péter újságírók elõtt azt mondta, ezzel minden akadály elhárult a magyar pályázás útjából.

“Mindennek különös sportszakmai jelentõsége van, hiszen a majdani Eb-t követõ évben, 2016-ban olimpiát rendeznek Brazíliában, ahol reményeink szerint már valamely nem kosárlabdacsapata is képviselheti Magyarországot” – tette hozzá a szóvivõ.

Bánki Erik, az Országgyûlés Sport- és Turizmusbizottságának elnöke és Szalay Ferenc, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) vezetõje június 6-án jelentette be a jelentkezési szándékot. A készülõben lévõ pályázat riválisai Spanyolország, Szerbia, valamint – közösen – Fehéroroszország és Litvánia lesznek.


“Az európai szövetség jövõre hirdeti ki a gyõztes kandidálót, és mivel akkor lesz 100 éves a magyar kosársport, szeretnénk otthont adni majd a FIBA Europe végrehajtó bizottsági ülésének
– tette hozzá júniusban a szövetség elsõ embere. – Nagy ajándék lenne, ha éppen akkor jelentenék be, hogy mi bonyolíthatjuk le a 2015-ös Eb-t. A rendezés egyébként nem lenne rentábilis, de nekünk az a feladatunk, hogy példaképeket állítsunk az utánpótlás elé.”

Magyarország legutóbb 1997-ben rendezett Eb-t, akkor a nõi válogatott a negyedik helyen zárta a 12 csapatos – litván gyõzelmet hozó – tornát. A csoportmeccseknek Zalaegerszeg és Pécs, a többi találkozónak Budapest adott otthont.

MTI

Hirdetés