Hirdetés
Archivum

Nõi kosárlabda EuroLiga: Megbosszulták magukat a soproni hibák:

:

Hirdetés

A sokat hibázó Sopronnak nem volt esélye Kassán a továbbjutás szempontjából kulcsfontosságú találkozón.

Jó elõjelekkel várta a Sopron a kassai fellépést ugyanis az összecsapás elõtt kiderült: hosszú kihagyás után Jelena Milovanovics vállalja a játékot. Amennyire bizakodhattunk a feldobás elõtt, annyira lehangoló volt az elsõ negyed. A légiósai, a McCoughtry, Dupree,Fröhlich trió által vezetett Kassa ugyanis hamar magához ragadta a kezdeményezést és azt ki sem engedte a kezébõl az elsõ 10 percben. A soproniakat bátortalan játék jellemezte, így a Kassától egy átlagos teljesítmény is elég a volt 21-17-es álláshoz.

A második negyed remekül indult Semsei triplája után a vezetést is sikerült átvennie Székely Norbert együttesének. Nem tarthatott sokáig az öröm, hiszen másodpercekkel késõbb már Fröhlich ünnepelt hárompontost. Ekkor átvette a vezetést a hazai csapat és akármilyen félelmetes is leírni, már nem járt elõrébb egy percig sem a vendég alakulat. A hibákkal teli játék ellenére is 37 – 34 állt az eredményjelzõn a szünetben, ami azért igen bíztató volt a folytatásra nézve.A Sopront a sérülésbõl visszatérõ Milovanovics tartotta meccsben és elsõsorban Horti és Honti pontszegény játéka miatt bosszankodhatott Székely mester.

A harmadik negyed nem alakult jól, noha a különbség nem nõtt, 5 perc játék után is csak 4 pont volt a két csapat között, azonban a Sopron egyre többet hibázott. Az eladott labdák száma megközelítette a 20-at, igazából a hazaiakon múlt, hogy nem dõlt el ebben a szakaszban a mérkõzés. A negyed hajráját jobban bírta a Kassa, így 58 – 50-nel fordultak a csapatok az utolsó 10 percre.

A negyedik negyedben Holt 5 pontjának köszönhetõen még egyszer feléledtek a soproni remények, de nem sikerült kihasználni az ellenfél hibáit. Amikor 5 perccel a mérkõzés vége elõtt Michulkova triplájával 67-55-re változott az állás, gyakorlatilag eldõlt a mérkõzés. Innentõl kezdve már csak a különbségre kellett volna figyelni, de ekkor már Eördögh Editet bokasérülés miatt nélkülözõ Sopronnak nem volt esélye a kis arányú vereségre. A vége 75 – 58 lett. A Sopronnak gyõzni kell otthon a Bourges ellen a továbbjutáshoz.

Good Angels Kosice (szlovákiai)–MKB-Eurolesaing Sopron 75–58

Hirdetés