Hirdetés
Archivum

Nõi kosárlabda EuroLiga: Megvan az elsõ szegedi siker:

:

Hirdetés

Története legjobb nemzetközi találkozóját játszotta a Szeged, amely így simán verte a Tarbes együttesét és ezzel megszerezte elsõ gyõzelmét a legrangosabb nõi európai kupasorozatban.

Nyerhetõ meccsre készült Szeged városa, ugyanis az EuroLigában Bencze Tamás együttese azt a tarbesi hölgykoszorút fogadta, akikkel már az elsõ körben Franciaországban is szoros találkozót játszott. Nagyon bekezdett a hazai együttes, Fürészéknek sikerült kiküszöbölni azokat a hibákat, amik a korábbi a találkozókon a vesztüket okozták, azaz az elsõ percek lassú játékát. Most az ellenfél volt lassú, percek alatt 10-0-s különbségrõl árulkodott az eredményjelzõ, az elsõ negyed végén a 24-9-es állás pedig remek védekezésre és kiváló támadójátékra utalt. Az is volt, ilyen játékot még nem láttunk a szegediektõl, minden tökéletesen mûködött ezen az estén.

A második negyed döntõnek bizonyult 42 – 14-es hazai vezetésnél 4 perccel a félidõ vége elõtt már gyõztest is hirdethettünk volna. Elsõsorban nem a pont, hanem a játékbeli különbség volt döntõ. A franciák teljesen összeomlottak a demoralizáló kezdés után. Arrondo triplája és Sacko büntetõi valamelyest csökkentették a szakadékot az együttesek között, de a félidei 23 pontos elõny megnyugtatónak tûnt.

A harmadik negyedre sem változott érdemben a játék képe, a vendégek kicsit többet kockáztattak, míg a szegediek igen okosan visszavettek az elsõ félidei tempóból, hogy maradjon erõ az utolsó 10 percre is. Ennek megfelelõen 16-20 pont között stabilizálódott a különbség. Az utolsó negyed elõtti 64 – 47-es állás nem ígért szoros végjátékot.

Nem is lett az, Sipaviciute, Németh és a nagy meccset játszó Laczi vezetésével könnyedén tartották elõnyüket a hazaiak. A Szegednek az utolsó percekben már arra is volt lehetõsége, hogy a hétvégi Sopron elleni bajnoki rangadóra tartalékoljon. A vége megnyugtató 82-66 lett.

A Szegednek is van gyõzelme az EuroLigában!

Szeviép-Szeged–Tarbes Gespe Bigorre (francia) 82–66

Hirdetés