Hirdetés
Archivum

Notre Dame – Mississippi State döntõ lesz drámai hosszabbítások után:

:

Hirdetés

Micsoda éjszaka volt! A Notre Dame és a Mississippi State vívja az egyetemi döntõt az Egyesült Államokban. A Final Four mindkét elõdöntõje hosszabbítás után dõlt el. Egy biztos, ismét nem szerez bajnoki címet a UConn.

Columbus városában a Nationwide Aréna 19564 nézõje pénteken este csodát élhetett át. Ennél jobb népszerûsítés nem kell a nõi kosárlabdának. Végletekig kiélezett csata, óriásit küzdõ csapatok, izgalmak és mindkét elõdöntõs párharcban hosszabbítás. Nézzük részletesen, hogy mi történt.

A találkozók teljes felvétele megtekinthetõ ITT

Louisville – Mississippi St. 63-73 (11-13, 19-18, 18-15, 11-13, 4-14)

A Mississippi State 73-63-ra gyõzte le a Louisville együttesét és ezzel egymást követõ második évben jutott fináléba. A két csapat között sokáig nem alakult ki nagy különbség. A félidõben 31-30-ra vezetett a Mississippi State, a harmadik negyed végén pedig 48-46-nál a Louisville járt elõrébb. Aztán jött a záró szakasz, ahol mindkét gárda kézben érezhette rövid ideig a sikert.

Nem volt vissza három perc a rendes játékidõbõl, amikor a Louisville egyik meghatározó játékosa Sam Fuehring egy technikaival kipontoztatta magát. Ekkor már 54-53-ra a Mississippi State vezetett és az ebbõl a szituációból értékesített büntetõkkel 56-53-ra módosult az állás. Innen azonban a Louisville tudott újítani és a rendes játékidõ végéhez közeledve Myisha Hines-Allen találatával 59-56-ra megléptek. Végül azonban Roshunda Johnson egy triplával hosszabbításra mentette a meccset.

A ráadásban már a mélyebb rotációval dolgozó Mississippi State került fölénybe. Mindössze egy mezõnykosarat engedélyeztek ellenfelüknek. Ekkor gyorsan nõtt a differencia és végül 10 pontos sikerrel kivívták a fináléba kerülést. Zseniális egyéni teljesítményeket láthattunk. Teaira McCowan 21 ponttal és 25 lepattanóval dupla-duplát ért el. Mellette pedig a Mississippi State irányítója Victoria Vivians is remekelt, 25 ponttal zárt.

Notre Dame – UConn 91-89 (24-14, 10-27, 23-19, 22-19, 12-10)

A másik ágon a UConn egymást követõ második évben veszített elõdöntõt. Ezúttal a nagy riválisukkal, a Notre Dame csapatával szemben maradtak alul szintén hosszabbítás után. A Notre Dame már a mérkõzés kezdetén magához ragadta a kezdeményezést. Az elsõ negyedben 13 ponttal is vezettek, végül 10 perc után 24-14 állt az eredményjelzõn. A második etapot azonban 10-0-val indította a UConn és ezzel három perc alatt utolérték ellenfelüket.

A félidõig hátralévõ idõben Geno Auriemma csapata vette az irányítást. 41-30-nál 11 egységgel jártak elõrébb, a félidõben pedig 41-34-es eredményt regisztrálhattunk. A harmadik etapban a Notre Dame még idõben megfogta meccset. Gyorsan felzárkóztak és onnantól kezdve egyik oldalra sem alakult ki nagy különbség. A negyedik szakaszban 69-62-nél a UConn elõtt adódott nagy lehetõség, hogy eldöntse az elõdöntõt. Innen azonban visszajött a Notre Dame és az utolsó percben 79-74-nél õk tûntek befutónak.

A rendes játékidõ végén elõbb Napheesa Collier triplájával, majd Kia Nurse labdaszerzésbõl értékesített ziccerével 79-79-nél egyenlített a UConn. Jöhetett a ráadás, ahol a Notre Dame került lépéselõnybe. Az utolsó percbe fordulva 89-84-re mentek. A UConn azonban ismét tudott egyenlíteni. A döntõ találatot 89-89 után egy másodperccel a dudaszó elõtt Arike Ogunbowale szerezte. Neki ez már a 27. pontja volt, mellette a sérülésektõl tizedelt Notre Dame legeredményesebbje a karriercsúccsal 32 egységig jutó Jackie Young lett.

Hirdetés