Hirdetés
Európa

November 7-én indul brit női kosaras szezon:

:

Hirdetés

A női kosárlabda szezon november 7-én indul Nagy-Britanniában – olvasható a WBBL hivatalos honlapján megjelent közleményben.

Hosszas egyeztetéseket követően a hét elején vált hivatalossá, hogy Nagy-Britanniában még a válogatott szünet előtt elkőződik a női kosaras szezon. November 7-én és 8-án kupameccsekkel rajtol az évad.

A válogatott szünet után – még novemberben – befejezik a csoportmérkőzéseket a helyi kupában, majd december elején az elődöntőket is megvívják a csapatok. A kupában kilenc gárda vesz részt idén, akiket két csoportba osztottak földrajzi elvek alapján. December elején az elődöntőket a csoportok első két helyezettje vívja egymással.

Miután kialakult a januári kupadöntő párosítása, a bajnokság december 12-én veszi kezdetét 11 csapatos mezőnnyel. Az alapszakasz április 25-én zárul. A bajnoki küzdelmeket ekkor már csak egy rövid karácsonyi pihenő, a hagyományos ligakupa (WBBL Trophy) és a februári válogatott szünet szakítja meg.

A bajnoki rájátszást május első két hetében bonyolítják le. A finálé pontos időpontját viszont – a médiapartnerekkel történt egyeztetést követően – később hozzák nyilvánosságra.

Hirdetés