Hirdetés
Magyarország

Novemberben Halmágyi Kitti érdemelte ki ‘A hónap játékosa’ címet a Rátgéber Akadémián:

:

Fotó: ratgeberakademia.hu

Hirdetés

A Rátgéber Kosárlabda Akadémián novemberben, leány vonalon Halmágyi Kitti érdemelte ki „A hónap játékosa” címet. Kiemelkedően teljesített az U15-ös WABA Liga első fordulójában, majd ugyanebben a sorozatban az U17-esek, vagyis a jóval idősebbek között is. Sokoldalú játékos, akadémiája egyik legnagyobb reménysége, aki meghívót is kapott az U16-os válogatottba.

Halmágyi Kitti nem egy ijedős fajta, igazi versenyzőtípus. Tizennégy évesként a Rátgéber Akadémia kadett A, és a junior U17-es csapatában is pályára lép a bajnokikon, de egyáltalán nem zavarja, hogy rendre idősebbek között kell helytállnia. A novemberi hónap elsősorban azért volt különleges számára, mert nemzetközi porondon is bemutatkozhatott, illetve a WABA Ligában az U15-ösök és az U17-esek tornáján is számítottak rá.

Nagyon vártam ezeket a meccseket, kíváncsi voltam rá, hogy a nemzetközi porondon hol tart a csapatunk és hol tartok én. Az nyilvánvaló, hogy van még hova fejlődnöm, de az is látszott, hogy az irány jó! Javulnia kell még a dobástechnikámnak és csökkenteni kell az eladott labdáim számát.” – mondta Kitti.

A fiatal tehetség tavaly nyáron érkezett a Rátgéber Kosárlabda Akadémiára Bajáról – mindössze 13 évesen vállalta be azt, hogy elhagyja a családi fészket. Nyilván sokat segített, hogy a testvérével, Halmágyi Katával jöhetett, de biztosan nem vállalták volna be a költözést, ha a szülei nem látják, hogy maximálisan megbízhatnak a pécsi elhelyezkedésű akadémiában.

Amikor próbajátékon voltam az akadémián, láttam, hogy minden feltétel adott ahhoz, hogy jó játékos váljon belőlem. Ez tényleg egy másik szint! Ennek ellenére azért gondolkodtam rajta, hogy eljöjjek-e, hiszen nagyon fiatal vagyok. Aztán láttuk a szüleimmel, hogy jó kezekben leszek a testvéremmel, nem csak az edzők, nevelők is felügyelnek ránk, tetszett a kollégium a csarnok mellett, így aztán belevágtam. Megmondom őszintén, ha most dönthetnék, sokkal kevesebbet hezitálnék.”

S hogy milyen változáson, fejlődésen ment keresztül azóta, amióta a Rátgéber Akadémia játékosa? Saját bevallása szerint sokkal felszabadultabban játszik – valószínűleg azért, mert megvan a kellő önbizalma.

Nagyon sokat köszönhetek az egyéni képzéseknek, gyakorlatilag mindenben fejlődtem, jobb az erőnlétem, sokkal pontosabban dobok. Nyilván ennek köszönhető, hogy meghívtak az U16-os válogatottba, amin először nagyon meglepődtem, ezzel együtt természetesen nagyon örültem neki. Kicsit féltem attól, hogyan fogok teljesíteni az idősebb lányok között, ám aztán egy megmérettetésnek fogtam fel.”

Fotó: ratgeberakademia.hu

Ahogy a válogatottnál, úgy az akadémia U16-os kadett csapatánál is megállta a helyét az utóbbi hetekben. Élvezi Eördögh Edit vezetőedző bizalmát, aki sok lehetőséget lát a fiatal játékosban.

Az edzésmunkája példaértékű, minden edzésen és mérkőzésen a maximumra törekszik, nem csak a pályán, hanem a pályán kívül is – fogalmazott Eördögh Edit, U16-os csapatunk vezetőedzője. – Okos, céltudatos, szorgalmas, fiatal kora ellenére sokoldalú, sokszínű játékos. Külső és belső poszton is a legtöbbet hozza ki magából, ezzel is segítve a csapatot. Mindezeket mi sem bizonyítja jobban, mint hogy meghívást kapott az U16-os válogatottba. Korosztálya egyik legperspektivikusabb játékosa és az akadémia egyik legnagyobb reménysége.

Az akadémia szakmai igazgatóhelyettese, Hartung Anita pedig a következőképpen nyilatkozott Halmágyi Kittiről: “Megtestesíti mindazt, amit a modern, sokoldalú játékosokban szeretünk. Magassága ellenére magabiztosan mozog külső poszton is. November hónapban kiemelkedően teljesített az U15-ös WABA Liga első fordulójában, ahol jó volt látni, hogy technikai repertoárja nemzetközi szinten is kimagasló, és bátran használja a tanult elemeket a mérkőzéseken is. Nem sokkal később még erre a teljesítményre is rápakolt egy lapáttal, az U17 WABA liga első fordulójában is csapatunk egyik legjobb játékosa volt két évvel fiatalabbként. Maximálisan megérdemli „A hónap játékosa” címet, biztosan jó visszajelzés ez neki arra nézve, hogy jó úton halad.”

Forrás: ratgeberakademia.hu

Fotó: ratgeberakademia.hu

Hirdetés