Hirdetés
Archivum

Nyáron is zajlik a munka a BEAC-Újbudánál:

:

Hirdetés

Javában zajlik a nyári munka a BEAC-Újbuda együttesénél. A klub hivatalos honlapja Balogh Judit vezetõedzõt kérte egy rövid helyzetértékelésre.

Fotó: BEAC-Újbuda

Fotó: BEAC-Újbuda

Forrás: BEAC-Újbuda hivatalos honlap

Bár még bõven tombol a nyári holtszezon, szokásostól eltérõen nem néptelenedett el a BEAC pálya

Ezúttal felnõtt csapatunk játékosai is aktívan töltik a legmelegebb idõszakot is – a szezonon kívül zajló munkáról felnõtt csapatunk vezetõedzõjét, Balogh Bubut kérdeztük

Mióta dolgoznak a lányok és milyen munka zajlik ebben az idõszakban?

Az amatõr bajnokság végét követõen kéthetes pihenõt kapott mindenki, majd június 25-e óta folyamatosan vannak edzések a BEAC pályán. Ez egy lehetõség a lányok számára, hogy a holtszezont egyéni fejlõdésre használhassák fel. Nem kötelezõek a mostani edzések, csináltunk egy naptárat, amiben mindenki jelezheti, hogy a megadott alkalmak közül mikor szeretne edzésre jönni. Van, hogy csak 1-1 lány jön, van, hogy többen vannak, ennek megfelelõen kapnak különbözõ feladatokat.

Ezek szerint ez elsõsorban az egyéni képzés idõszaka.

Az évad végén a lányokat arra kértük, egy papírra írják le, mi az, amiben szeretnének javulni, fejlõdni, ennek megfelelõn igyekszünk egyénre szabottan összeállítani az elvégzendõ feladatokat. Közben természetesen készítjük elõ a jövõ évi játékelemeket is, amiket szeretnénk majd az évadban viszontlátni.

Mikor kezdõdik a teljes csapat felkészülése a következõ évadra?

Pontos dátumot még nem tudok, mivel még nem áll rendelkezésünkre a jövõ évi versenynaptár. Nagyon jó lenne már tudni, hogy miképp alakul a következõ szezon menetrendje, tavaly is belefutottunk, hogy nagyon késõn derült ki, hogy a korábbi évekhez képest sokkal hamarabb, már a második-harmadik fordulóban rangadók várnak ránk. Egyáltalán nem mindegy, hogy októberre vagy decemberre kell „a legjobb formánkat hozni”. Épp a napokban néztem a német szövetség honlapját, náluk már jóideje elérhetõ a következõ idény versenynaptára, pontosan tudják a csapatok azt is, hogy jövõ márciusban kivel fognak játszani. Ez a gyakorlat a magyar csapatok dolgát is megkönnyítené.

A nyár a csapat számára és számodra is aktívan telik – ha jól tudjuk, nemzetközi megkeresésnek is eleget tettél.

Igen, a hétvégén az OKJ-s szakedzõi képzésen tanítottam, és több edzõtovábbképzõ is volt az elmúlt idõszakban. Ezek közül az egyik Ausztriában, az ottani elõadásra még az õszi, budapesti FIBA G2G képzésen kértek fel. És közben ugye folyamatos a munka a BEAC-on, úgyhogy unatkozni tényleg nincs idõ.

Követted a hétvégén zárult U20-as Európa-bajnokságot?

Nem láttam minden meccset, de azért figyeltem az eseményeket. Az U20-as korosztály versenye mindig speciális, ez az utolsó utánpótlás korosztály ugye, és a játékosok egy része, különbözõ okokból, már nem jön el (és itt nem a magyar válogatottat sújtó, sajnálatos sérülésekre gondolok). Az orosz nagyágyúk például már nem voltak itt, de nem jött el a franciák legjobbja sem és sokan vannak, akik már az amerikai egyetemek felé vették az irányt. A szövetségek hozzáállását az is mutatja, hogy míg a fiatalabb korosztályokban a B divízióban is öldöklõ a mezõny, addig U20-ban mindössze 12 csapat harcolt a feljutásért. A soproni mezõny elég kiegyenlített volt, ez abból is lászik, hogy nem voltak agyonnyert meccsek a tornán. Ami elgondolkodtatóbb, hogy nagyon sok volt a hiba, még a döntõben is rengeteg hibával játszottak a csapatok. Ezeknek a játékosoknak a sorsa a következõ idõszakban dõl majd el, látni fogjuk, kibõl lesz játékos és kibõl nem.

Forrás: BEAC-Újbuda hivatalos honlap

Hirdetés