Hirdetés
Utánpótlás

Nyáron sincs megállás a PVSK Nemzeti Kosárlabda Akadémián:

:

Hirdetés

Nincs megállás PVSK Nemzeti Kosárlabda Akadémián: amíg mások a tóparton hűsölnek, addig a PVSK-csarnokban minden nap pattog a labda. Júliusban is folyamatosan biztosítanak lehetőséget növendékeinknek az edzésre – adta hírül az intézmény hivatalos honlapja.

Még jó, hogy hat palánk van a Verseny utcai sportcsarnokban, így mindenkinek jut egy-egy gyűrű a kedd délelőtti gyakorláson. Ziccert, középtávoli dobást és triplát is gyakorolnak rajta a lányok, akik csak egy ivószünetnyi egy percre állnak meg, és a fárasztó edzés végén még egy egészpályás kettő a kettő elleni meccset is lejátszanak. Ahogy végeznek, már jönnek is a fiúk, akik szintén ügyeleti foglalkozáson vehetnek részt Juhász Olivér, fiú szakágvezető irányításával. Ez egy tipikus nyár délelőtti program a PVSK-nál.

Már évek óta minden nyáron biztosítunk lehetőséget arra, hogy júliusban is edzéseken vegyenek részt azok, akik erre hajlandóak. Kezdetben ez inkább egy könnyed nyári labdázgatásnak indult, az utóbbi időben viszont a szakmai program szerves részévé vált. Ilyenkor van egy kis idő csiszolgatni a mozdulatokat, ráadásul a gyerekek nem esnek ki a mozgásból, és az augusztusban kezdődő felkészülésnek nem a nulláról vághatnak neki. Ilyenkor ügyeleti rendszerben az edzőkollégákkal délelőtt és délután is egy-egy órában biztosítunk lehetőséget a játékosoknak az edzésre, külön a lányoknak és külön a fiúknak. A résztvevők létszáma alakítja a foglalkozás jellegét, az edzők igyekeznek valami érdekeset vagy szórakoztatót mutatni, nem olyan gyakorlatokat, mint a szezon közbeni edzésen. Örömmel látom, hogy népszerű ez a lehetőség, a délutáni foglalkozásokon szinte mindig 5:5 elleni egészpályás játékot tudunk játszani. Az egyre növekvő létszám alapján azt hiszem, a játékosok felismerték, az, hogy nyáron sem hagyjuk magukra őket a szakmai fejlődésüket segít. Úgy gondolom, ez a lehetőség unikális, hiszen kevés csapatnál biztosítanak lehetőséget a nyári gyakorlásra

– mondta el PVSK Nemzeti Kosárlabda Akadémia hivatalos honlapja Juhász Olivér.

Hirdetés