Hirdetés
Európa

Nyeretlen csapathoz utaznak Simon Zsófiáék:

:

Hirdetés

Szombaton a török élvonalban a Nesibe Aydin, Simon Zsófiával a soraiban Samsun városában a Canik Belediye otthonában lép pályára.

A Nesibe Aydin 5 győzelemmel és 1 vereséggel a tabella 4. helyén áll. A Canik pedig egyedüliként a mezőnyben nyeretlen. Ráadásul az öt meccsükön 533 pontot kaptak, ami 106.6-os átlagnak felel meg. Igaz, már önmagában az nagy szó, hogy itt lehetnek. Az utolsó pillanatig kérdéses volt a részvételük, a szükséges pénzügyi garanciákat ugyanis nem tudták bemutatni. Török lapértesülések szerint ez továbbra sem áll rendelkezésükre. Nem véletlen, hogy mindössze két légióst foglalkoztatnak. Stephanie Madden-t Brnóból ismerhetjük. A 26,5 pontos átlagával dominál a csapatukban. A másik légiósuk Dragana Nikolic, aki 18.3 pontos átlaggal a második legeredményesebb.

Legutóbb, a török élvonal 6. fordulójában a Nesibe Aydin 90-74-re múlta felül az Elazig gárdáját. Simon Zsófia 15 perc alatt 9 ponttal és 3 lepattanóval vette ki a részét a sikerből. Ruthy Hebard 23.17, Katsiaryna Snytsina 19.67, Shey Peddy pedig 10.5 pontot átlagolva vezeti a csapatukat. Simon Zsófiáék nagy favoritok és ez a mérkőzés arra is lehetőséget teremt, hogy a hétközi Botas elleni rangadóra felkészüljenek. Az lesz az utolsó fellépésük a válogatott szünet előtt.

ÉLŐ STATISZTIKA

12:00 Nesibe Aydin – Canik Belediyespor

Hirdetés