Hirdetés
Archivum

Nyerhet Euroligát a Jekatyerinburg?:

:

Hirdetés

Az idei évad legjobb játékával nyerte csütörtök délután az Orosz Kupát a Jekatyerinburg. A négyes döntõt a helyszínen tekintette meg Borisz Szokolovszkij orosz szövetségi kapitány, aki kifejezetten elégedett volt az uráli gárdával.

Szokolovszkij a jekatyerinburgi négyes döntõ alatt tartott sajtótájékoztatóján korábbi nyilatkozataihoz képest szokatlanul hosszasan méltatta az uráli gárdát. „Meccsrõl meccsre jobban összeáll a játékuk. Érzõdik, hogy rendkívül mély a keret és a szakmai stáb 10 emberes rotációval dolgozhat. Ez azt jelenti, hogy az egész mérkõzés alatt nagy tempót diktálhatnak, védekezésben sokat mozognak és a lepattanókra is mindig van emberük, aki oda tud érni.” – fogalmazott az orosz kapitány.

Szokolovszkij hangsúlyozta, hogy a válogatott szempontjából csak egy szívfájdalma van, hogy Olga Arteshina és Svetlana Abrosimova támadásban kevesebbet vállal. „Maria Stepanovával azonban nincs ilyen probléma. Amikor megkapja a labdát, azonnal fordul a gyûrû felé. Természetesen ehhez az is kell, hogy a társai gyakran teremtenek olyan helyzetet, amikor üresen marad.” – folytatta a rutinos szakvezetõ.

Az orosz kapitányt kérdezték Tatiana Vidmerrõl is, akire a válogatottnál rendszeresen számít, de a jekatyerinburgi együttesben kevesebb lehetõséget kap. „Talán ez csak a sérülése miatt van, ami a szezon eleje óta hátráltatja. Én nagyon bízom benne, hogy kap még lehetõséget és tud majd segíteni a csapatának.”- válaszolt a szakember.

Szokolovszkij nem titkolta, hogy az Euroliga isztambuli nyolcas döntõjében sokat vár a Jekatyerinburgtól. „Én úgy gondolom, hogy jó esélyeik vannak megnyerni a legrangosabb európai kupasorozatot. Még mindig nem hozták ki magukból a maximumot, van még bennük fejlõdési lehetõség. A hosszú kispad és a rengeteg tapasztalt klasszis mellettük szól.” – összegzett az orosz szakvezetõ.

A szezon közbeni botladozások után ismát optimista a hangulat Jekatyerinburgban. Algirdas Paulauskas a csapat vezetõedzõje az idei évadban talán elõször felszabadultan nyilatkozhatott egy aranyéremmel a nyakában. „Nem titkolom, nagyon elégedett vagyok. Megérdemelten nyertünk, mindenki a maximumot adta a pályára lépõ játékosaink közül. Az egyetlen problémát az idõmérõ szerkezet meghibásodása okozta a második negyed elõtt. Az a közjáték kizökkentett minket a ritmusból, szinte egy új mérkõzés kezdõdött. Egy ilyen kényszerszünet mindig az elõnyben lévõ csapatot sújtja és nem azt, amelyik hátrányban van. Ezt követõen kettõzött erõvel küzdöttünk és azt hiszem fizikálisan, illetve mentálisan is ellenfelünk fölé kerekedtünk. Ki kell emelni a közönséget is, mindig nagyszerû a hangulat a csarnokunkban, de a mai este valami egészen különleges volt. Köszönettel tartozom a szervezõknek, a szurkolóinknak és a játékosaimnak is.” – mondta a mérkõzés után Paulauskas.

Hirdetés