Hirdetés
Archivum

Nyerhetõ csoportba került a magyar válogatott:

:

Hirdetés

A nyári balszerencsés vereségek és sérüléshullám után végre rámosolygott a szerencse a magyar válogatottra. Székely Norbert együttese a pótselejtezõk alkalmával Bulgáriával, Hollandiával, Ukrajnával és Finnországgal került egy csoportba.

Pénteken tartották Münchenben az Európa-bajnoki részvételért kiírt pótselejtezõk sorsolását. A kontinenstornára nyáron nem kvalifikáló 10 A-divíziós nõi válogatottat két 5 csapatos csoportba sorsolták. A mieink az „A” jelû ötösbe kerültek, ahol Bulgáriával, Hollandiával, Ukrajnával és Finnországgal kell összemérnie erejét Székely Norbert együttesének. A csoport gyõztese a Szerbia, Olaszország, Belgium, Németország és Románia alkotta B-csoport elsõ helyezettjével két mérkõzéses, oda-visszavágós párharcban csap össze a kontinenstornán való részvételért.

Az elõtt, hogy tudnánk a magyar válogatott vagy az ellenfelek összeállítását, elmondhatjuk, hogy nyerhetõ csoportba került a nemzeti csapatunk. A nyáron a mieinket kétszer is legyõzõ Bulgárián kívül komoly riválist nem kaptunk. Finnország és Hollandia kifejezetten szerény játékerõt képvisel, míg Ukrajna története egyik leggyengébb nyári szereplésén van túl.
 

A pótselejtezõ tornákat a két csoport egy-egy csapata rendezi. Bodrogváry Iván tájékoztatása szerint Magyarország is pályázott a rendezésre, melyrõl december 5-én döntenek az illetékesek. A tornára június 3. és 8. között kerül sor, míg az oda-visszavágós párharcot a két érintett válogatott hazájában június 12-én és 15-én bonyolítják le.
 

Bízzunk benne, hogy a legjobb magyar kosárlabdázó hölgyek is feladatuknak érzik majd a magyar válogatottban való szereplést és a nyári botladozások után egy ütõképes csapattal sikerül kivívni az EB részvételt. Az esély mindenesetre adott…

Hirdetés