Hirdetés
Nemzetközi Kupák

Nyert a Szekszárd és a saját kezében van a sorsa

Bellona Kayseri BC - Atomerőmű KSC Szekszárd 71-88 (14-23, 23-16, 14-23, 20-26)

Európa Kupa, A-csoport, 2. forduló
Győr
Blahout Peter, Marion Ortis, Urbanovic Andzej

Bellona Kayseri BC: Gunay 5/3, Harris 15, Gulcan 15/3, Harrigan 11/3, Brown 12. Cserék: Miljkovics 11/3, Topuz 2.

Atomerőmű KSC Szekszárd: Studer Á. 9/6, Theodorán -, Friskovec 30/21, McCall 14, Goree 17/3. Cserék: Szabó 8/3, Bálint 2, Szabó , Gereben -, Zele -, Krnjics 6.

Hirdetés

Mikiah Harrigan  esete adott némi alaphangot az összecsapásnak. A törökök brit bedobója dél körül még ki sem tudott kelni az ágyából, hányt és hasmenése volt. Ezután megnézte a buborék hivatalos orvosa, valamint elvégezték rajta és szobatársán, az amerikai Tyasha Harris-en a koronavírus gyorstesztet, amelyek eredménye negatív lett. Ennek ellenére Harrigant átköltöztették egy másik szobába, s a FIBA ellenőr elsőre úgy határozott, nem játszhat. Ezt követően a játékos gyorsan meggyógyult és játékra jelentkezett, amelyet végül engedélyeztek a számára.

A győri FIBA-buborék első mérkőzéséről, ahol a házigazdák legyőzték az ukránokat, itt írtunk.

Friskovec használta ki a feldobás után, hogy a törökök nem tudták, melyik palánkra támadnak. Goree és Theodoreán is betalált, de időt csak Studer triplája után kértek a törökök. Álomkezdés. Goree tépett egy védőlepattanót,  de támadásban hibázott a magyar válogatott centere. Nagyon jól védekezett a Szekszárd,  a fehér mezesek valósággal leblokkoltak, ha átértek a magyarok térfelére. Friskovec triplájával nőtt az előny, majd Studer hozta kihagyhatatlan helyzetbe McCallt. Studer triplájával már 16-4-re vezetett a Szekszárd. Brown kosarával folytatódott a találkozó, de McCall azonnal válaszolt. Büntetőből sem ment a vendégeknek, Miljkovics kettőt is elrontott, Gunay viszont betalált a sarokból, három pontot ért. McCall dobta a huszadik szekszárdi pontot. Friskovec hármasa és Gunay duplája volt a záróakkord az első negyedben. 14-23.

Fotó: FIBA

Harrigan dobta a második negyed első kosarát, Studertől jött a válasz rá. Ezek most a törökök pillanati voltak, Harrigan újabb kosara után időt is kért Djokics Zseljko. Jót tett a “frisstés”, Goree és Krnjics is betalált, de nem tudta tíz fölé nyitni az ollót a Szekszárd, sok volt a bosszantó hiba, az eladott labda. Teljesen szétesett a magyar csapat a negyed derekára, Harris pontjaival egyre jöttek fel a törökök. Szabó egy duplával nyugtatta a szurkolókat, majd Goree is betalált közelről. Brownt ketten sem tudták tartani, de Krnjics kosarával maradt az öt közte. A Kayseri könyörtelenül kihasznált minden hibát, Miljkocs egy perccel a nagyszünet előtt egyenlített. McCall háromszor is leszedte a lepattanót saját rontott dobása után és végül begyömöszölte a labdát a gyűrűbe. 37-39.

Remekül kezdte a második félidőt a Szekszárd. Friskovec triplájával már hét volt az előny. Harrigan technikait kapott, Studer bedobta büntetőt, Friskovec pedig újabb triplával szerezte meg az ötvenedik magyar pontot. Friskovec ellenállhatatlan volt, a tízet is ő tette közé egy elképesztően nagy bravúrkosárral. Időt kértek a törökök. Extrán védekezett a Djokics-csapat. Harrigan triplájára Friskovec válaszolt, 44-55. Brown büntetőzött jól, de Szabó azonnal hármast dobott. Miljkovics két büntetőjével 48-58 lett az állás. McCall villant centerben, jól kosarazott a Szekszárd. 51-62.

Krnjics kosarával indult az utolsó negyed. Gereben ellen sportszerűtlen faultot fújtak a játékvezetők, a reklamáló török edző pedig technikait kapott. A kavarodásból nem jött ki jól a Szekszárd, hét pontra jött fel a Kayseri. Goree kosara után újra tíz volt közte, de Brown is jól oldotta meg a feladatot, ráadásul Harris is betalált. Szabó kosara a legjobbkor jött és még egy büntetőt is dobhatott. 63-70, 65-70 és és 65-73 is volt a táblán, Friskovec a hatodik tripláját is megdobta. Studer is beköszönt távolról. Jól jöttek ezek a triplák, hiszen McCall időközben kipontozódott. Harrigan büntetőzött jól, de Goree “emberes” triplája után újra tz volt közte. Ezzel el is dőlt a találkozó. 71-88.

A zárónapon a Győr a Szekszárddal játszik. Djokics Zseljko csapatának saját kezében van a sorsa, akár még egy vereséggel is továbbjuthat.

így áll most a csoport:

Hirdetés