Hirdetés
Archivum

Nyert, de maradt az A-csoport harmadik helyén a Bourges:

:

Hirdetés

A Bourges Basket az Euroliga A-csoportjában 78-74-es gyõzelmet aratott a Villeneuve d’Ascq otthonában. Mivel az USK Praha nyerni tudott a CCC Polkowice csarnokában, így a sikere ellenére a Bourges maradt a nyolcas harmadik helyén és ezzel eldõlt, hogy a francia csapat lesz a Rigában bravúrt elérõ Sopron ellenfele a negyeddöntõben.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Azonos nemzetbeli csapatok csatája mindig óriási presztízs nemzetközi porodon a bajnoki tabellán elfoglalt helyezéstõl, az aktuális sportformától függetlenül. A Villeneuve d’Ascq is meg tudta szorongatni a Bourges-t. Az elsõ negyed végén még 25-23-ra vezettek is. A második szakaszban hasonlóan kiegyenlített küzdelem zajlott. Végül a félidõre tudott 40-39-re fordítani a jóval esélyesebbnek tartott Bourges.

A harmadik negyedben úgy nézett ki, hogy zökkenõmentesen érvényesítheti fölényét a Bourges. Ekkor ugyanis 52-50 után 6-7 ponttal elszakadtak a hazaiaktól. A záró szakasznak 64-57-rõl futottak neki a felek. A Villeneuve d’Ascq nem adta fel és még az utolsó négy percbe fordulva is felzárkóztak 71-66-ra. Fordítani nem tudtak és így a vereségükkel búcsúztak az idei évadra a nemzetközi porondtól, ugyanakkor a Bourges életét igencsak megnehezítették.

Eredmény
Villeneuve d’Ascq – Bourges Basket 74-78 (25-23, 14-17, 18-24, 17-14)

Statisztika

Hirdetés