Hirdetés
Magyarország

Nyert és életben tartotta esélyeit a DVTK:

:

Hirdetés

Az Aluinvent DVTK egy fordulatos csatában 73-69-re legyőzte a Cadi La Seu-t az Európa Kupa 5. fordulójában. Ezzel a sikerrel a miskolci csapat életben tartotta továbbjutási esélyeit.

A két gárda októberi találkozása alkalmával 94-72-re alulmaradt az Aluinvent DVTK riválisa otthonában. Az ideális ezen a szerdai estén 23 pontos siker lett volna, de egy bármilyen arányú győzelemmel a reális továbbjutási esélyek megmaradhattak. Jól kezdett a DVTK és amikor Medgyessy Dóra triplája célt ért, 11-4-nél már a vendégek időkérése szakította meg a játékot. Megtorpant támadásban a DVTK, a következő hat percben mindössze egy mezőnykosarat jegyezhettünk fel három büntető mellett. Ettől függetlenül 16-12-re így is vezettek Cziczás László tanítványai.

A játék képe a második negyedben sem változott. Kiegyenlített küzdelmet láthattunk sokáig, ahol 2-3 egységnél egyik fél sem tudott jobban elszakadni. Egy kicsit kapkodós, több hibát hozó mérkőzés kerekedett. A félidőig a vendégeknél 16, a mieinknél 10 eladott labdát jegyeztek fel a statisztikai lapra. Ugyanakkor komoly fegyvertény, hogy a rivális hibái után 14 pontot sikerült szerezni. Éppen ezekre építve tudott a félidő hajrájában újítani a DVTK. 29-29 után ugyanis az utolsó három percet 9-2-re hozta a magyar csapat. Shatori Walker-Kimbrough 12, Cyesha Goree 8 pontnál járt a 38-31-es vezetés alkalmával.

Fotó: DVTK.eu

A harmadik negyed első két találatát a vendégek szerezték, mégis ezt követően 46-36-nál felcsillant a remény a jelentős különbség kialakítására. Rengeteg fault és vitatott ítélet némileg megtörte a meccs ritmusát. Ezen időszakban a Cadi La Seu azonban szervezett játékkal visszajött: 51-40 után 9-0-s futással tették nyílttá a csatát a vendégek. Az utolsó 10 percnek 54-49-ről vágtak neki a felek.

A záró szakaszban hasonló mederben haladt a küzdelem. Morrison és Pusztai találatai megadták az alaphangot ahhoz, hogy 10 pont felett állandósítsa előnyét a DVTK. Sőt, 66-53-nál már úgy kért időt a Cadi La Seu, hogy elsősorban a vereség minimalizálására rendezkedjen be. A legnagyobb előnyt végül Shatori Walker-Kimbrough villanását követően jegyezhettük fel, akinek ez már a 18. pontja volt ezen az estén. Az utolsó három percbe így 70-56-ról fordultak a csapatok. A DVTK azonban több mezőnykosarat nem szerzett a találkozón. A vendégek jelentősen csökkentették a különbséget, végül 73-69-es sikert aratott a magyar csapat.

Eredmény

Aluinvent DVTK – Cadi La Seu 73-69 (16-12, 22-19, 16-18, 19-20)

Legjobb dobók

Aluinvent DVTK: Shatori Walker-Kimbrough 18/3, Ziomara Morrison 17, Cyesha Goree 10.

Cadi La Seu: Tinara Moore 17, Sydney Wiese 12/6, Yurena Diaz 10/6.

Statisztika

Hirdetés