Hirdetés
Archivum

Nyert helyzetbõl bukott nagyot a Salamanca, elõdöntõs az Orenburg:

:

Hirdetés

A Nagyezsda Orenburggal lett teljes az Európa Kupa elõdöntõjének mezõnye. Az orosz együttes 70-65-ös gyõzelmet aratott Salamancában és így 128-115-ös összesítéssel léptek tovább. A spanyol gárda a negyedik negyednek magabiztos továbbjutást jelentõ 56-40-es elõnyrõl futott neki. Innen csúszott ki a kezükbõl az irányítás, a végjátékban már esélyük sem volt a drámai meccsen.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

A legjobban várt negyeddöntõ párharc elsõ felvonása alkalmával az Orenburg 58-50-re verte a Salamancát. A spanyol bajnoki címvédõ azonban fogadkozott, hogy hazai pályán telt házas lelátó elõtt fordítani fognak. Sokáig úgy nézett ki, hogy ezen törekvéseik sikerrel járnak. A 23-23-as elsõ negyed után a félidõre 37-30-as elõnyt építettek fel. A harmadik negyedben pedig egyértelmáen úgy tûnt, hogy a Salamanca maga javára fordítja a párharcot.

A hazaiak a 47-40-es vezetésük után 9-0-val zárták a harmadik szakaszt és ezzel 56-40-re léptek el. Ekkor már összesítésben 8 pontos elõnyük volt. Az Orenburg azonban nem adta fel. Rendkívül élvezetes találkozó kerekedett, ahol az oroszok 62-62-nél három és fél perccel a vége elõtt utolérték riválisukat. Ezt követõen egy triplával még felcsillant a remény a spanyolok elõtt, de az utolsó három percben nem találtak be. Az Orenburg jobban bírta a végjátékot és a 19 pontos Brionna Jones vezetésével behúzta a gyõzelmet, a továbbjutást. A Salamanca keretében Cyesha Goree nem lépett pályára.

Eredmény

Perfumerias Avenida Salamanca – Nagyezsda Orenburg 65-70 (23-23, 14-7, 19-10, 9-30)
Továbbjutott a Nagyezsda Orenburg 128-115-ös összesítéssel.

Statisztika

Hirdetés