Hirdetés
Magyarország

Nyilatkozatcsokor a 14. forduló mérkőzéseit követően:

:

Hirdetés

Szombaton rendezték a Tippmix Női NBI.A 14. forduló mérkőzéseit. A hunbasket.hu segítségével gyűjtöttük csokorba a főszereplők értékelését.

SERCO UNI Győr – NKA Universitas Pécs  98-88

Cziczás László (vezetőedző, SERCO UNI Győr): “Egy szó jut eszembe a meccs után: a csapatjáték. Komoly kohéziót mutattak a lányok, a magyar játékosaink is szépen teljesítettek egy erős ellenféllel szemben. Nagyon értékes győzelem volt ez, egy siker választ el bennünket az alapszakasz második helyétől. Aki tudja, min mentünk keresztül ebben a szezonban, az tisztában van vele, mekkora értékkel bírna ez. Ezen dolgozunk a folytatásban, hogy ezt a győzelmet még megszerezzük, miközben a Magyar Kupában is szeretnénk bejutni a négyes döntőbe.”

Jovan Gorec (vezetőedző, NKA Universitas Pécs): “A legjobbunkat akartuk mutatni, támadásban jók voltunk, védekezésben több hibát követtünk el. Gratulálok a győrieknek, komoly szezon van eddig mögöttük, teljesen megérdemelt az, hogy ilyen jól állnak a bajnokságban.”

Török Ágnes (SERCO UNI Győr): “Jó meccset játszottunk, de kicsit hullámzott a teljesítményünk. A mentális erőnket mutatja viszont, hogy nem engedtük ki a kezünkből a vezetést. Örülünk a győzelemnek, megyünk tovább, készülünk a folytatásra.”

Matea Tadic (NKA Universitas Pécs): “Jól kezdtük a mérkőzést, nagy energiákat mozgósítottunk, majd elveszítettük a fókuszt. Nyomás nélkül játszottunk, de szerettünk volna rangadót nyerni, ez nem sikerült, de büszke vagyok a csapatra.”

Fotó: Nagy Gábor / SERCO UNI Győr

Sopron Basket – VBW CEKK Cegléd  80-45

Gáspár Dávid (vezetőedző, Sopron Basket): “A Cegléd játéka a korábbi mérkőzésünkhöz képest fejlődött és az első negyedben nagyon szép támadásokat vezettek. Összességében három mérkőzésen vagyunk túl egy hét leforgása alatt, mely idén nekünk nem megszokott. Szép eredményekkel zártunk, büszke vagyok a csapatra! Örültem, hogy több fiatalunk is igazolta, miért fektetünk beléjük ennyi munkát és éltek a lehetőséggel. Most egy rövid pihenő jön, majd gőzerővel készülünk a Pécs elleni találkozóra. Sok sikert kívánok a későbbiekre a Ceglédnek!”

Ló Elhadji Malick (vezetőedző, VBW CEKK Cegléd): “A Sopron ellen pályára lépni mindig nagy dolog. Az eredményre nem panaszkodhatunk, és az is megvalósult, amit terveztem, minden játékosomnak kellő játékpercet tudtam biztosítani. Nekünk most kezdődik igazán a bajnokság.”

Böröndy Vivien (Sopron Basket): “Örülök, hogy ott folytattuk, ahol abbahagytuk Szekszárdon. Tudtuk ugyanazt a ritmust diktálni, mindenki sok játéklehetőséghez jutott. Rövid pihenő után folytatjuk tovább!”

Chrislyn Mariah Carr (VBW CEKK Cegléd): “Támadásban jobban működött a játékunk, de a gyenge oldali besegítéseken dolgoznunk kell.”

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Vasas Akadémia – TARR KSC Szekszárd  60-75

Milos Pavlovic (vezetőedző, Vasas Akadémia): “Keserédes érzéseim vannak, hiszen először tudtunk ilyen sokáig meccsbe maradni egy nálunk sokkal erősebb csapattal szemben, de. A szezon eleje óta szinte minden találkozón van egy-egy hosszabb hullámvölgyünk, a mai pedig a vereségünket okozta. Meg kell találnunk a módját, hogy ezen javítsunk, hiszen harminc percen keresztül tartottuk magunkat a megbeszéltekhez és kifejezetten jól játszottunk. Majd olyan érzésem volt, mintha leoltották volna a lámpákat. Először azt hittem, hogy elfáradtunk és nincs bennünk több, de nem ez volt az ok. Egyszerűen lefagytunk, hibát hibára halmoztunk és nem reagáltunk jól védekezésben. A Szekszárd szinte mindent ugyanúgy csinált, mint azelőtt, éppen ezért fáj, hogy az utolsó tíz percben nem tudtunk úgy teljesíteni, mint ahogy tettük azt három negyeden keresztül. Ugyanakkor látszódik a fejlődés, el kell hinnünk, hogy többre is képesek vagyunk. A lányokkal már beszéltünk arról, hogy egy csoda még hiányzik. A közvetlen riválisainkat sikerült eddig legyőznünk, de tartozunk magunknak és szurkolóinknak egy bravúrral. Akkor leszek teljesen elégedett, ha ez is megvalósul.”

Horváth Zsófia (másodedző, TARR KSC Szekszárd): “Fontos volt számunkra ez a mérkőzés, ezért nagyon örülök a győzelemnek. Nehéz rangadó után jöttünk Pasarétre egy olyan Vasashoz, amely mindig motivált és nehéz ellenfél. Számítottunk arra, hogy nem az első félidőben fog eldőlni a találkozó, az utolsó negyedben sikerült extra energiát mozgósítanunk és ez győzelmet ért. Gratulálok a csapatomnak és gratulálok a Vasasnak is, remek munkát végeznek, ami ma is látszott.”

Jáhni Zsófia (Vasas Akadémia): “Nagyon jól kezdtük a mérkőzést és úgy érzem, hogy kézben tartottuk az irányítást. Támadásban és védekezésben is jól teljesítettünk, de a negyedik negyedre sajnos az addig jól működő kemény játékunk felpuhult. Elkerülhető hibákat vétettünk, ezért egy kicsit csalódott vagyok, de az első három negyedért jár a csapatnak a gratuláció.”

Horváth Bernadett (TARR KSC Szekszárd): “A találkozó elején belementünk egy adok-kapok játékba, amin nem nagyon tudtunk átlendülni. A harmadik negyed hajrájában végre sikerült megtalálnunk azt a ritmust, amit a meccs eleje óta hiányoltunk és egyébként is jellemez minket. Örülök a győzelemnek.”

Fotó: Vasas Akadémia

DVTK Hun-Therm – TFSE-MTK  64-58

Völgyi Péter (vezetőedző, DVTK Hun-Therm): “Gratulálok a TFSE-nek. Szenvedtünk az egész mérkőzésen. Elhibáztuk a könnyű ziccereinket, így nem tudtunk olyan előnyt kialakítani, amivel később tudtunk volna sáfárkodni. A második félidőben fej fej mellett haladt mindkét csapat, a végén feljavult a védekezésünk, agresszivitásban tudtunk emelni rajta, és ez elég volt a győzelemhez. Nem játszottunk jó meccset, de mindenki remekül küzdött. Örülök, hogy sikerült megőrizni a veretlenségünket a bajnokságban.”

Hegedűs Péter (vezetőedző, TFSE-MTK): “Nagyon csalódott vagyok, a lányok hét emberrel mindent beleadtak, sajnos a mérkőzés végén kihagytuk a büntetőket. Ami nekünk kipörög, azt az ellenfél beveri. Fantasztikus közönség előtt idegenben is tudunk jó mérkőzést játszani, a bajnokság legjobb csapata ellen, de ez végeredményben senkit nem érdekel, mert végül kikaptunk.”

Kányási Veronika (DVTK Hun-Therm): “Először is szeretnék gratulálni a TF-nek, nagyon jó mérkőzést játszottunk. Alacsony szerkezetben, agresszív kosárlabdát játszottak, és próbáltak minket nagyon sok hibára kényszeríteni. A fókuszt nem mindig tudtuk tartani, de azt gondolom, hogy ez a mérkőzés jó alapot adott az Euroliga negyeddöntő második mérkőzésére. Ott sokkal jobban kell fókuszálnunk.Ez egy nagy győzelem volt, büszke vagyok a csapatra. Dolgozunk tovább a hibák kijavításán, hogy Franciaországban le tudjuk zárni a párharcot.”

Szabó Fanni (TFSE-MTK): “Büszke vagyok a csapatra. Ez már zsinórban a harmadik mérkőzésünk, hogy egy hajszálon ment el a meccs. 40 percig küzdöttünk, hajtottunk, de az utolsó néhány másodperc nem sikerült, és emiatt nem sikerült megnyernünk ezt a meccset.”

Fotó: hunbasket.hu

E.ON ELTE BEAC – BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós  75-74

Mészárosné Kovács Andrea (vezetőedző, E.ON ELTE BEAC): “Nem nagyon értem a történéseket a mérkőzés bizonyos perceiben. Jól kezdtünk, lendülettel, emberfogás ellen jól működtünk, kihasználtuk az előnyünket, jó ritmusban vállaltuk. A zónával megfogott minket a BKG, nem találtuk az üres embert támadásban, rossz helyzetekből dobtunk rá. A vendégek jó százalékkal dobtak, szerencsére a magasembereink összeszedtek annyi támadólepattanót, amivel mentettük a helyzetet. Nagyon-nagyon gratulálok a BKG-nak, mert ezt a mérkőzést nem mi nyertük meg.”

Riskó Dávid (vezetőedző, BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós): “Gratulálok a BEAC-nak a győzelemhez! Minden vereségből sokat lehet tanulni, bár nyilván szerettük volna győztesen elhagyni a parkettet. Betegségek, sérülések miatt alig tudtunk edzeni a héten, ez a teljesítmény, alázat, munka, amit a lányoktól ma láttam, meglepett és egyben nagyon büszkévé is tett. Sajnálom, hogy nem mi jöttünk le győztesen a pályáról, ki kell ezt heverni és a következő heti, Cegléd elleni mérkőzésre kell innentől koncentrálni.”

Tóth Franka (E.ON ELTE BEAC): “Gratulálok a BKG-nak, azt gondolom, a nézőknek egy nagyon izgalmas estét tudtunk nyújtani, annak ellenére, hogy nem ez volt a célunk. Szerettük volna azt az előnyünket érvényesíteni, amire a héten készültünk, de ezt a zónájuk megakadályozta. Küzdelmes mérkőzés volt, dolgoznunk kell azon, hogy a betöréseink, dobásaink jobban üljenek a jövőben.”

Koch Dóra (BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós): “Kicsit keserédes ez az este, mert jól játszottunk és győzni szerettünk volna, ami nagyon sokat ért volna nekünk a jövőben, de ez sajnos nem sikerült. Nagyon harcos meccs volt, sajnos bizonyos részfeladatokat nem úgy tudtunk megoldani, ahogy akartunk, a kulcsemberek közül nem mindenkit sikerült megfognunk. Minden tőlünk telhetőt megtettünk ma este.”

Fotó: Mészáros Mihály / E.ON ELTE-BEAC

Hirdetés