Hirdetés
Magyarország

Nyilatkozatcsokor a BKG-PRIMA Szigetszentmiklós – PINKK Pécsi 424 mérkőzés után:

:

Fotó: BKG-PRIMA Szigetszentmiklós

Hirdetés

Vasárnap egy mérkőzést rendeztek a hazai élvonalban. Ezen a PINKK Pécsi 424 idegenben, 75-74-re múlta felül a BKG-PRIMA Szigetszentmiklós együttesét. A hunbasket.hu segítségével gyűjtöttük csokorba, hogy miként értékeltek a főszereplők.

BKG-PRIMA Szigetszentmiklós – PINKK Pécsi 424 74-75 (15-19, 22-13, 21-15, 16-28)

Beszámoló ITT

Gedei Tibor (vezetőedző, BKG-PRIMA Szigetszentmiklós): Gratulálok a PINKK csapatának. Bosszantó, mert nagyon jól edzettünk az elmúlt három hétben, de abból szinte semmit nem tudtunk megvalósítani. Hiába vezettünk tíz pont felett is a harmadik negyedben, ez az előny még csak kibrusztolt előny sem volt. Nem játszottunk jó ütemben, nem játszottunk jó kosárlabdát. Pár taktikai elemünk sikerült csak. Nagyon sok utolsó másodperces kosarat kaptunk, ami miatt nem tudtuk eldönteni a mérkőzést és az utolsó negyedben teljesen összezuhantunk. Egyénileg szerettük volna megoldani a játékot, kommunikáció az egész mérkőzésen nem volt. Az előre megbeszélt és a PINKK-ből felkészült elemeket az első másodperctől fogva elrontottuk. Gyakorlatilag tíz-tizenkét percre tudtunk úgy összeállni, egy olyan ötöst találni, akik eltudták végezni védekezésben azt a munkát, amit el kellett. Támadójátékunk tragikus volt, 24/4 hárompontost dobtunk be, aminek nagy része teljesen üres volt, így nagyon nehéz támadni. 22 eladott labdánk volt, aminek többsége ki nem kényszerített volt. Nagyon buta döntéseket hoztunk. Nagyon nehéz helyzetbe hoztuk magunkat, nem veszett el semmi, de a sok szoros vereség megbosszulhatja magát.

Kovács Dénes (vezetőedző, PINKK Pécsi 424): Gratulálok mind a két csapatnak. Sok sikert szeretnék nekik kívánni. Szépen kontrolláltan játszottak az első három negyedben, nagyon nehéz dolgunk volt. Mérkőzés előtt azt mondtam, hogy az idegek harca lesz ez a találkozó, aki jobban bírja, jobban lereagálja a taktikai változtatásokat és több szívet visz ki a pályára az a csapat fog nyerni. Mindkét csapat kitett mindent, magas színvonalú mérkőzés volt, a végén mi jöttünk ki jobban belőle. A lányok olyan energiákat mozgósítottak, amiket mi hittünk, hogy bennük vannak, de ezt a szezon eddigi részében nem sikerült megmutatniuk. Top négy csapattal játszunk a következő négy fordulóban, de utána a playoutban megint meg kell mutatnunk, hogy milyen energiával tudunk játszani és akkor nagyon szép zárásunk lesz.

Raus Vivien (BKG-PRIMA Szigetszentmiklós): Gratulálok a PINNK-nek, megérdemelten győztek ma. Az első perctől kezdve nem fókuszáltunk. Három hét nagyon kemény munkája sajnos ma nem jött vissza.A pécsiek beálltak egy olyan zónába, amit nem tudtunk lereagálni Nagyon sok hibával játszottunk, nem tudtuk kihasználni a helyzeteinket, külső dobásaink nem mentek be. Sajnos ők jöttek ki jobban ebből az egészből.

Tenyér Zsófia (PINKK Pécsi 424): Az elején mi kezdtünk jobban a külső dobásaink bementek, de utána a BKG nagyon feljött, szép kosarakat tudott szerezni, mert a védekezésünk elég lukas volt. A félidőben megbeszéltük, hogy ez az egyik legfontosabb mérkőzés számunkra és húsz percig küzdeni fogunk akármi lesz, és így is tettünk. Ennek a csapatmunkának volt köszönhető, hogy tudtunk nyerni a végén.

Hirdetés