Hirdetés
Archivum

Nyilatkozatcsokor a bronzcsata második meccse elõtt:

:

Hirdetés

Kedden 18 órától kerül sor a 2019-es bronzcsata második felvonására. Az egyik fél második sikeréig tartó párharc elsõ mérkõzésén a CMB Cargo UNI Gyõr a ZTE NKK otthonában aratott sikerével 1-0-s elõnybe került. Az alábbiakban a klubok felvezetõ videói láthatóak és olvasható korábbi szerkesztõségi beharangozónk is.

BEHARANGOZÓ

Az elõzetes várakozásoknak megfelelõen egy kemény, küzdõs és szoros meccs kerekedett szombaton. A VAL-teljesítményindex azonos aránya – 92-92 lett ez az érték a feleknél – is azt mutatja, hogy egyenlõ erõk összecsapását követhettük. A ZTE-nek 58, a Gyõrnek 57 mezõnykísérlete volt. A lehetõségeikbõl a zalaegerszegiek 25-öt, a gyõriek 27-et értékesítettek. A lepattanócsatát 29-27-re nyerte a ZTE. A hazaiak hárommal több gólpasszt osztottak ki. A szerzett labdák száma 5-5 lett, míg az eladott labdákat tekintve a ZTE 10, a Gyõr 11-gyel zárt. Nem adja vissza teljesen a játék képét ez az adatsor, de arra mindenképpen rávilágít, hogy markáns tudáskülönbség nincs az alakulatok között.

A Gyõr azokkal az erényekkel került elõnybe, amit a negyeddöntõben és az elõdöntõben is mutatott. A döntõ pillanatokban a fontos párharcokat tudta nyerni és a festékbõl érkezõ pontmennyiség mellett középtávolról is hatékonynak bizonyult. A védekezés határozottságát pedig az õszi-téli idõszakkal össze sem lehet hasonlítani. A Gray, Raksányi, Spanou trió hatékony megoldásai mellé ráadásul Czank Tímea és Sara Krnjic 10-10 pontja érkezett. A ZTE-nél a Sopron Basket elleni elõdöntõ második meccséhez képest visszatért Nadia Parker, rögtön egy 11 pont, 4 lepattanós teljesítménnyel. Mellette a magas játékosok közül Horti Dóra és Janis Ndiba is kétszámjegyû pontot jegyzett. Evanthia Maltsi pedig egy-egy villanással ismét ízelítõt adott a klasszisából.

Összességében a második mérkõzés is hasonlóan nyíltnak ígérkezik. Sok múlik azon, hogy tudnak-e támadásban ennyire hatékonyak lenni a felek vagy inkább még fizikálisabb csata kerekedik. Mindkét téren mindkét csapatnak vannak opciói. A Gyõr számára nagy esély a hazai pálya, de a ZTE idegenben idén már hat sikert aratott, közte a negyeddöntõ elsõ meccsét is. Van tehát tapasztalata ilyen versenyhelyzetben.

Hirdetés