Hirdetés
Magyarország

Nyilatkozatcsokor a Csata – PEAC mérkőzés után:

:

Hirdetés

A hazai élvonal egyetlen csütörtöki mérkőzésén a PEAC-Pécs 76-65-re legyőzte a Ludovika-FCSM Csata együttesét. A 21. fordulóból pótolt összecsapás eredményével eldőlt a 4-6. hely sorsa az alapszakaszban. Nyilatkozatcsokor a hunbasket.hu segítségével.

Ludovika-FCSM Csata – PEAC-Pécs 65-76 (13-17, 13-23, 24-18, 15-18)

Tursics Krisztián (vezetőedző, Ludovika-FCSM Csata): Gratulálok a Pécsnek, mert maximálisan kihasználták a gyengeségünket, amivel hetek óta küszködünk. Így, hogy a két magasemberünk hiányzott, nagyon vékonyak vagyunk a palánk alatt. A PEAC az egész meccsen alkalmazott váltásunk ellen szépen megtalálta az üres ziccereket, az 1-1 elleni szituációkat vagy a kipasszokból a hárompontos dobásokat. Ahogy elkezdtük a mérkőzést, az viszont zavar. A negyedik hely volt a tét, de az első félidőben mégsem a megfelelő intenzitással játszottunk. Készülünk a rájátszásra, a Szekszárd ellen.

Csirke Ferenc (vezetőedző, PEAC-Pécs): Egyetértek az előttem nyilatkozó Sarok Nikivel. Nincs értelme belemenni abba, hogy halasztottunk, ellenfelünknél pedig hiányzott két kulcsjátékos. Minden csapatnak megvoltak a maga problémái a COVID miatt, de remélhetőleg holnap rendben lejátsszák a TF-Zalaegerszeg mérkőzést is, és le tudjuk zárni a bajnokság alapszakaszát. Nagyon örülök az ötödik helynek. A lányok megdolgoztak érte. Nekünk is nagyon komoly problémáink voltak a szezon közben a COVID és a súlyos sérülések miatt. Helyezésünk nem érdemtelen, hiszen a második legkevesebb pontot kaptuk a bajnokságban, ami azt mutatja, hogy a lányok megértik, amit kérek tőlük. Fontos, hogy két meccs kivételével két légióssal értük el ezt a helyezést. A támadójátékunkon persze még lehet csiszolni, remélhetőleg a rájátszásban jobb is lesz. Büszke vagyok a lányokra. Egy nagy edzőt idézve, megcsinálták a bányamunkát, így most néhány napig hercegnőnek érezhetik magukat. Sok sikert a Csatának is, remélhetőleg se őket, se minket nem fog már elérni a vírus.

Hegedűs Janka (Ludovika-FCSM Csata): Fáradtak voltunk a győri mérkőzés után. Bizonyos dolgokban jobban kellett volna teljesítenünk a mérkőzés elején, tudatosabbnak kellett volna lennünk. A harmadik negyedben ez megváltozott, energikusan jöttünk ki, de ez nem volt elég a győzelemhez.

Sarok Nikolett (PEAC-Pécs): Nem szeretném nagyon elemezni a mérkőzést, csupán nagyon boldog vagyok, hogy szerdán és csütörtökön is nyerni tudtunk, és ezzel megszereztük az alapszakasz 5. helyét. Nagyon örülök, hogy ebben az alapszakaszban, ami szinte végig arról szólt, hogy ki milyen csapattal tud kiállni, ilyen jó helyezést értünk el. Gratulálok a társaimnak.

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

 

Hirdetés