Hirdetés
Magyarország

Nyilatkozatcsokor a Csata – PEAC mérkőzés után:

:

Hirdetés

Az NKE-FCSM Csata kiemelkedő negyedik negyeddel 79-70-re legyőzte a PEAC-Pécs együttesét a hazai élvonal 18. fordulójában. A főszereplők értékelése a kosarsport.hu segítségével.

NKE-FCSM Csata – PEAC-Pécs 79-70 (23-23, 17-19, 12-13, 27-15)

Beszámoló, statisztika ITT

Tursics Krisztián (vezetőedző, NKE-FCSM Csata): Gratulálok a csapatomnak, hiszen úgy győztünk közel tíz ponttal, hogy nem kosárlabdáztunk jól. Az első félidőben nem működött a védekezésünk, a szünet után a zónánkra viszont nem találta az ellenszert a Pécs. Büszke vagyok rá, hogy megnyertük a lepattanózást, az eladott labdáinkkal viszont 16 pontot engedélyeztünk ellenfelünknek. Azért is fontos ez a győzelem, mert így majdhogynem bebiztosítottuk a helyünket az első négyben az alapszakasz végére. Remélem, hogy vasárnap jó hangulatú meccset játszunk a DVTK ellen.

Meszlényi Róbert (vezetőedző, PEAC-Pécs): Húsz-huszonöt percig mi voltunk felül, a harmadik negyed elején viszont elveszítettük a ritmusunkat. Sok üres dobást kihagytunk, picit el is fáradtunk, a Csatánál pedig extra kosarak és extra teljesítmények is akadtak. A negyedik negyedben már csak küzdeni tudtunk, de nem volt esélyünk a magunk javára fordítani a meccset. Fontos lenne kitolni a jó periódusunkat hosszabbra, hiszen még szeretnénk egy-két meccset nyerni az alapszakaszban.

Zala Friskovec (NKE-FCSM Csata): Negyven percen keresztül kemény mérkőzés volt. Nagyon boldogok vagyunk, hiszen a szünet utáni első meccset megnyertük, sokat jelent ez nekünk. Az első félidőben mutatott védekezésünkkel ugyanakkor nem lehetünk elégedettek, ezen feltétlenül javítanunk kell. Meg kell tartanunk ezt a ritmust a későbbiekre is.

Maegan Conwright (PEAC-Pécs) : Jó első félidőt produkáltunk, a harmadik negyedben azonban elveszítettük a ritmust, a hátrányunkat pedig a negyedik játékrészben szedtük össze. Jobban kell játszanunk a második félidőben a következő mérkőzéseken.

Fotó: NKE-FCSM Csata/Szilágyi Dénes

Hirdetés