Hirdetés
Magyarország

Nyilatkozatcsokor a csütörtöki Európa Kupa mérkőzések után:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Csütörtökön két Európa Kupa mérkőzésen követhettünk magyar csapatokat. A klubok honlapjai segítségével gyűjtöttük csokorba a találkozókat követő nyilatkozatokat.

EURÓPA KUPA

Nika Syktyvkar – DVTK 82-68 (19-21, 15-21, 27-12, 21-14)

Beszámoló ITT

Völgyi Péter (sportszakmai igazgató, DVTK): Az első fèlidőben taktikusan és ötletesen kontroláltuk a mérkőzést. A második játékrészben olyan nyomás nehezedett ránk, amelyet nem bírtunk és bár megmaradt a tartása a csapatnak, esély nem jött vissza a győzelemre.

Ludovika-FCSM Csata – Orman Genclik 66-86 (18-24, 22-25, 14-14, 12-23)

Beszámoló ITT

Tursics Krisztián (vezetőedző, Ludovika-FCSM Csata): Nagyon egyszerűen meglehet fogalmazni a történteket, találkoztunk egy nálunk jobb csapattal. Jelen pillanatban szakaszosan tudjuk csak megoldani a helyzeteket a mérkőzések során, szakaszosan kosárlabdázunk. Sok esetben kihagyások vannak, rossz támadások, rossz védekezések, könnyű gólokhoz jut az ellenfél, és még sorolhatnám. Mi még nem vagyunk azon a szinten, mint az Orman Genclik, de nyílván dolgozunk tovább.

Belső poszton egy világklasszis játékos dominált, ez viszont senki számára nem volt meglepetés, tehát én úgy gondolom, hogy nem is ez volt a főbb problémánk. Egy nagyon fontos mérkőzés következik számunkra, amire már elkezdtünk készülni, és amit mindenféleképpen megszeretnénk nyerni, tehát ilyen szempontból ez a törökök elleni találkozó egy felkészítő mérkőzés volt. Próbáltunk olyan dolgokkal is foglalkozni, amivel eddig kevesebbet tudtunk. Nyílván a dominanciát – amilyen fölényben volt az ellenfelünk – most nem tudtuk kompenzálni, de nincs semmi probléma, vasárnap nyernünk kell hazai pályán.

Horváth Bernadett (Ludovika-FCSM Csata): Úgy jöttünk ki a mérkőzésre, hogy szeretnénk egy szemmel láthatóan jobb teljesítményt nyújtani, mint a TFSE elleni meccsen. Úgy gondolom, hogy ez szakaszosan sikerült is, de az, hogy egy ember 30 pontot dob nekünk a palánk alól, ezt nehezen tudtuk kezelni. A folytatásban fontos mérkőzéseink következnek megint csak, úgyhogy próbálunk dolgozni tovább, és mindent meg fogunk tenni, hogy ebből a mostani hullámvölgyből minél hamarabb kijöjjünk.

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

Hirdetés