Hirdetés
Magyarország

Nyilatkozatcsokor a csütörtöki nemzetközi mérkőzések után:

:

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Hirdetés

Csütörtökön három nemzetközi mérkőzésen szurkolhattunk magyar csapatoknak. Az Euroligában a Sopron Basket, míg az Európa Kupában a DVTK és a Ludovika-FCSM Csata lépett pályára. Nézzük, hogy a főszereplők miként értékeltek.

EUROLIGA 

Sopron Basket – Basket Landes 76-54 (26-20, 16-8, 23-13, 11-13)

Beszámoló ITT

Gáspár Dávid (vezetőedző, Sopron Basket): Nagyon elégedett vagyok a csapattal! Több olyan szakasza is volt a mérkőzésnek, amikor támadásban és védekezésben is koncentráltan kosárlabdáztunk, jól végrehajtva az eltervezetteket. Nagyon kiegyensúlyozott a mezőny, minden győzelemnek nagy értéke van. Éppen ezért örülök és büszke vagyok a csapatra, de még hosszú az utazás. Sok sikert kívánok ellenfelünknek a folytatásra!

Briann January (Sopron Basket): Nagyon koncentráltak voltunk ma! Nem volt egyszerű mérkőzés, kemény, jó kosárlabdát játszik a Landes, nyomást helyezve ellenfelére. Értékes a mai siker! Jól dolgoztunk és jól működtünk csapatként.

Julie Barennes (vezetőedző, Basket Landes): Remek csapata van a Sopronnak, akik ellen nehéz győzni, a hazai pályájukon különösen. Megpróbáltunk mindent, de a mai kevés volt egy ilyen jó csapat ellen. Nem voltunk elég erősek. Folytatjuk a munkát, igyekszünk hasznosítani a ma szerzett tapasztalatokat.

Regan Magarity (Basket Landes): A Sopron egy nagyon jó csapat, ez nem vitás, de nagyon csalódott vagyok az eredmény miatt. Agresszívabbak voltak, jobban játszottak ma. Jobbnak kell lennünk, dolgoznunk kell tovább.

EURÓPA KUPA

DVTK – Orman Genclik 82-72 (16-18, 23-23, 17-16, 26-15)

Beszámoló ITT

Völgyi Péter (vezetőedző, DVTK): Az első félidőben gyengén védtük a remekül játszó McCowant, de tudtuk, hogy el fog fáradni. Úgy gondolom, hogy a harmadik negyed közepétől mi kerültünk fizikális fölénybe. Taktikailag megleptük ellenfelünket, és remek csapatmunkával kiharcoltuk a győzelmet, ráadásul megszereztük a csoportelsőséget is.

Alper Durur (vezetőedző, Orman Genclik): Természetesen nyerni akartunk, és erre megvolt az esélyünk. Az utolsó pillanatokig harcoltunk, a hajrában azonban olyan dolgok történtek, amelyek nem voltak benne az egész meccsben.

Nika Siktivkar – Ludovika-FCSM Csata 82-47 (15-11, 23-19, 26-11, 18-6)

Beszámoló ITT

Tursics Krisztián (vezetőedző, Ludovika-FCSM Csata): Láthattuk, hogy ma osztálykülönbség volt a két csapat között, és ehhez asszisztáltunk. Úgy indultunk neki az Európa Kupának, hogy szeretnénk tapasztalatot szerezni – ma láthattuk, hogy hogy kell egy jóval magasabb szinten játszani. Mi teljesen megilletődötten és puhán játszottunk. Nem vagyok elégedett a csapatommal, és nem is az eredménnyel, hanem a mutatott hozzáállással, ami megengedhetetlen. Két napunk van felkészülni a PEAC elleni mérkőzésre.

Hirdetés