Hirdetés
Nemzetközi Kupák

Nyilatkozatcsokor a Győr és a Szekszárd mérkőzése után:

:

Hirdetés

Csütörtökön az Európa Kupa A-csoportjánaj győri buborékjában az UNI-Győr – MÉLY-ÚT és az Atomerőmű KSC Szekszárd is győzelmet ünnepelhetett. Nyilatkozatcsokor a klubok honlapjainak segítségével.

BC Prometey – Uni Győr – MÉLY-ÚT 56-83 (16-26, 19-23, 6-17, 15-17)

Kirill Bolsakov (másodedző, BC Prometey): Ha egy hónappal később van ez a meccs, más eredmény születik. A vírus sok edzésünket, meccsünket törölte, átírta. Ráadásul jó csapatok és jól is játszó csapatok ellen kell bizonyítanunk. Fiatal játékosaink kissé megilletődöttek, a rutinosak pedig ezúttal nem játszottak igazán jól, főleg lepattanózásban maradtunk alul nagyon.

Iványi Dalma (vezetőedző, Uni Győr – MÉLY-ÚT):  Az eredményen, a győzelmen túl az volt a legfontosabb, hogy visszataláljunk a saját ritmusunkhoz és a kissé megtépázott önbizalmunkat visszaszerezzük. Azt gondolom, összességében ez sikerült, hiszen jó teljesítményt nyújtott a csapat, pedig az ellenfél agresszíven, jól küzdött, de végig kézben tartottuk a találkozót. A szekszárdi meccsre hangolódunk most már, nyilván tudjuk, hogy várhatóan mi lesz a tét, de nem szeretném, ha ez agyonnyomná a lányokat. Mi még tanulási fázisban vagyunk, szokni kell ezt a helyzetet is, ha ki-ki meccs lesz a holnapi, az is jó, mert azzal is csak tapasztalatokat gyűjtünk.

Bellona Kayseri BC – Atomerőmű KSC Szekszárd 71-88 (14-23, 23-16, 14-23, 20-26)

Ayhan Avci (vezetőedző, Bellona Kayseri BC): A Szekszárd győzelme azért megérdemelt, mert ránk tudták erőltetni az akaratukat, míg a mi elképzeléseink kevésbé érvényesültek. Nem a vereséggel van bajom, hanem a különbséggel, de a részletekkel nem szeretnék bővebben foglalkozni.

Djokics Zseljko (vezetőedző, Atomerőmű KSC Szekszárd): Az első mérkőzésünkkel nem voltam teljesen elégedett, viszont a Kayseri ellen, amely nemzetközi szinten is jó csapat, már az első perctől éreztem, hogy az elképzeléseim szerint történik minden. Nagyon fontos volt a ponterős Kalani Brown kikapcsolása, nálunk viszont Zala Friskovec eddigi legjobb szekszárdi játékát nyújtotta.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés