Hirdetés
Magyarország

Nyilatkozatcsokor a győri kerethirdetés után:

:

Hirdetés

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az UNI-Győr bemutatta keretét és új szakmai stábját a következő évadra. A klub honlapja Fűzy András, elnököt és Cziczás László, vezetőedzőt szólaltatta meg.

Két út állt előttünk, vagy külföldi, vagy magyar szakembert választunk. Mivel a koncepciónkban fontos a magyar játékosok fejlesztése, a tehetséges fiatalok beépítése, ezért elvetettem a külföldi edzőt, mert neki idő kell, hogy megismerje a mezőnyt, a játékosokat. A magyar ugyanakkor könnyen képbe helyezhető, sőt, ismeri a hazai mezőnyt. Így esett Cziczás Lászlóra a választás, akivel több ízben dolgoztam együtt a különböző korosztályos válogatottakban, és nagyon jó szakmai és emberi kapcsolat alakult ki közöttünk. Maximálisan alkalmasnak tartom arra, hogy a következő két szezonban feljebb léptesse csapatunkat

– indokolta Cziczás László kinevezését Fűzy András.

A korábban Cegléden és Diósgyőrben dolgozó szakember stábjához Földi Attila csatlakozik, aki a Vasas és a DVTK vezetőedzője volt, emellett jelenleg a 3×3-as női válogatott szövetségi kapitánya.

A játékosállományban sok változás nem lesz.

„A legfontosabb az állandóság, ezért is szerettük volna egyben tartani a csapat magját. Ez egyébként azért sem volt nehéz, mert a legtöbb játékosunknak élő szerződése van. Úgy gondoljuk, ezek a játékosok sokkal többre hivatottak, mint amit az elmúlt szezon eredményei tükröznek” – fogalmazott a klub elnöke, aki hozzátette: általában az idegenlégiósok sűrűbben cserélődnek a kluboknál, de ezúttal itt sem lesz mozgás.

Nagy örömünkre Beatrice Mompremier és Sabina Oroszová is a csapat tagja marad. Új játékosként érkezik az amerikai center, Peyton Williams, aki legutóbb Franciaországban kosárlabdázott, valamint irányítóként a szintén amerikai Aaryn Ellenberg, aki a török Hatay játékosa volt az előző szezonban. Egy fiatal magyar játékos is csatlakozik hozzánk külső posztra, Bach Boglárka a Vasastól igazol Győrbe. A saját utánpótlásunkból pedig az edzők javaslatára a tizenhat és fél éves Sághi Kata kapja meg az esélyt, hogy belekóstolhasson a felnőttcsapat légkörébe

– mondta Fűzy András.

Cziczás László székfoglalójában elmondta: miután hosszabb ideje nem dolgozott vezetőedzőként, nagy izgalommal vág neki a munkának Győrben.

„Nagyon várom ezt az új kihívást, azon dolgozunk majd, hogy sikeresek legyünk. Nem lesz ez egyszerű feladat, mert minden csapat erősödik, de a feltételek adottak. A keret a tavalyihoz képest nem változott érdemben, tisztában vagyok a játékosok képességeivel, erősségével, belőlük szeretnénk kihozni a maximumot. Bízom abban, hogy eredményes időszak előtt állunk” – kezdte a győri csapat új vezetőedzője, aki 2020-ban két szezon után távozott a DVTK kispadjáról, azóta klubcsapatnál nem dolgozott.

„Szívesen folytattam volna azt a munkát, de ez végül nem így történt. Unatkozni nem unatkoztam, hiszen a felnőtt női válogatott szakmai stábjának tagjaként, valamint a korosztályos válogatott szövetségi edzőjeként volt dolgom, emellett pedig jól is jött egy kis pihenő, hiszen hat évet csináltam végig úgy, hogy gyakorlatilag nyári szünetem sem volt” – folytatta Cziczás László, aki tavaly vb-bronzérmes lett az U19-es válogatottal, idén pedig a soproni U20-as Európa-bajnokságra készül a csapattal.

„Nagyjából a tavalyi kerettel vágunk majd neki a felkészülésnek a jövő héten. Sajnos lesznek hiányzóink, de bízom abban, hogy ismét eredményesek tudunk majd lenni, és augusztus közepén esetleg egy EB-éremmel kezdhetem el a munkát Győrben” – tette hozzá.

A 2022/23-as szezon kerete: Aaryn Ellenberg, Ruff-Nagy Dóra, Dombai Réka, Weninger Virág, Dubei Debóra, Bach Boglárka, Rozmán Lilla, Baffy Fanni, Török Ágnes, Varga Zsófia, Sabina Oroszová, Beatrice Mompremier, Peyton Williams

A szakmai stáb: Cziczás László vezetőedző, Földi Attila másodedző, Fűzy-Antolovics Adél másodedző, Sebestyén Balázs erőnléti edző, Burdi Szabolcs fizikoterapeuta, Viniczai Kata technikai vezető, Alföldi Zoltán sportpszichológus.

Hirdetés