Hirdetés
Hirdetés
Utánpótlás

Nyilatkozatcsokor a junior bajnoki helyosztók után:

:

Hirdetés

Vasárnap a helyosztókkal lezárult a Nemzeti Leány Junior Bajnokság. Nyilatkozatcsokor a hunbasket.hu segítségével.

Döntő

Atomerőmű-KSC Szekszárd – Csata DSE 65-70 (21-8, 14-25, 12-23, 18-14)

Harsányi Mária (vezetőedző, Atomerőmű-KSC Szekszárd): Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem az aranyért jöttünk, sajnálom, hogy nem sikerült bajnoki címet szereznünk. Voltak faultproblémáink a találkozó elején, kezdő játékosok gyűjtöttek be személyiket, és sajnos a padunk azért rövidebb, mint a Csatának. Ez megtörte lendületünket, ellenfelünk pedig kihasználta ezt a ziccert. Sajnálom, hogy csak ezüstöt viszünk haza, de a szekszárdi kosárlabda életében ez mindenképp nagy eredmény, hiszen először játszott döntőt csapatunk. Gratulálok a Csatának a győzelemhez!

Bódi Ferenc (vezetőedző, Csata DSE): Nagyon hullámzó volt az egész döntőnk, de sokat dolgoztunk menet közben is azon, hogy ne énekeljék ki a sajtot a szánkból. Hatalmas tartás van ezekben a lányokban, amit ezen a három napon is bizonyítottak, büszke vagyok a gyerekeimre! Természetesen nem úgy terveztünk a mai nap, hogy hirtelen komoly hátrányba kerülünk, de tudtunk reagálni, és teljesen megérdemelten nyertünk. Még egyszer gratulálok a csapatnak, le a kalappal mindenki előtt! Természetesen gratulálok a Szekszárdnak is az ezüstéremhez, méltó ellenfeleink voltak!

3. helyért

Vasas Akadémia/A – NKA Pécs 50-68 (10-21, 18-18, 10-11, 12-18)

Igor Skocovski (vezetőedző, Vasas Akadémia/A): Hullámzó játékkal kezdtük a találkozót, ami végig kísértett minket. Bármit csináltunk a zárkózás érdekében, azonnal jött rá a válasz a Pécs részéről, így nem tudtunk kellően közel kerülni hozzájuk, hogy szorossá tegyük a végét. Gratulálok a pécsieknek a győzelemhez, megérdemlik a bronzérmet! Bátrabban kellett volna játszanunk ma, sajnálom, hogy a játékosok egy része érem nélkül búcsúzik a junior korosztálytól. Az egész éves munkáért abszolút jár a gratuláció lányainknak, sokat fejlődtek, és nagyon jó közösséggé alakultunk, a döntőben azonban sajnos nem jött ki a lépés.

Szentendrei Áron (vezetőedző, NKA Pécs): Végig koncentráltak voltunk, és nagyon fegyelmezetten játszottunk, talán ez volt a sikerünk titka. Amikor az ellenfél szorongatott minket, mindig volt egy-egy játékos, aki előrébb lendítette a szekeret. Örülök, hogy zóna ellen is sikerült jól játszani, ez véleményem szerint meghatározta a mérkőzés kimenetelét. Gratulálok a Vasasnak az egész éves teljesítményéhez, mindkét csapat nagyon elfáradt a szezon végére! Zárszóként kívánom mindenkinek, hogy a jövő szezont úgy kezdhessük meg, hogy a játékosok és stábok csak a kosárlabdára koncentrálhassanak, ne a pandémiára.

5. helyért

Zsíros Akadémia Kőbánya – DVTK Akadémia 67-72 (9-16, 32-18, 18-21, 8-17)

Tatár István (vezetőedző, Zsíros Akadémia Kőbánya): Lőszer nélkül háborúba menni nem lehet. Megérdemelten győzött a Diósgyőr!

Magyar Gergely (vezetőedző, DVTK Akadémia): Ez a mérkőzés hűen tükrözte az egész szezonunkat, rengeteg hullámhegy és völgy. Az elején sikerült meglepni az ellenfelet, ebből lett is egy szép előny, de egy kicsit hátra dőltünk a folytatásban. Vérszemet kapott ellenfelünk, hozzáteszem nem nagyon láttam még, hogy egy csapat 83%-kal dobjon mezőnyből egy negyedben, de ez abszolút az ő érdemük. Maradt azonban tartásunk, rendezni tudtuk a sorokat, és vissza tudtunk jönni a meccsbe. Jár a gratuláció ellenfelünknek! Örülök, hogy az ország legjobb öt csapata között végeztünk!

7. helyért

Vasas Akadémia/B – BEAC-Újbuda KA/A 57-37 (17-9, 10-11, 18-8, 12-9)

Rátkainé Eördögh Edit (vezetőedző, Vasas Akadémia/B): Sikerült átbillenünk a holtponton a pénteki mérkőzést követően, és egy rendkívül értékes győzelmet szereztünk a junior döntőn. Irigylésre méltó utat járt be kadett csapatunk az idei szezonban. Gyönyörűen csillog a nyakunkon az U16-os ezüstérem, a tudat pedig, hogy egy junior győzelemmel zárjuk az évet, megkoronázza munkánkat. A védekezésre szerettük volna fektetni a hangsúlyt a mai napon, ami a győzelem kulcsa is volt véleményem szerint. Gratulálok a lányoknak az egész évhez, büszkék lehetünk magunkra!

Horváth Bianka (vezetőedző, BEAC-Újbuda KA/A): Nehéz volt felállni a tegnap előtti vereséget követően, talán ez is hozzájárult ahhoz, hogy egy kicsit görcsösen kezdtünk. A küzdeni akarással ennek ellenére nem volt problémánk, büszke vagyok a csapatra, hogy eljutottunk idáig. A Vasashoz hasonlóan mi is fiatal csapattal érkeztünk, így a jövő még abszolút előttünk áll. Gratulálok a Vasas Akadémiának a hetedik helyhez, illetve saját csapatomnak köszönöm a kitartó munkát, semmire nem cserélném le ezt a csapatot!

Fotó: Vasas Akadémia

Hirdetés