Hirdetés
Utánpótlás

Nyilatkozatcsokor a junior elődöntők után:

:

Hirdetés

Pénteken rendezték a Nemzeti Leány Junior Bajnokság elődöntőit és 5-8. helyért kiírt párharcait. Nyilatkozatcsokor a hunbasket.hu segítségével.

Elődöntők

Vasas Akadémia/A – Atomerőmű-KSC Szekszárd 38-45 (21-11, 1-14, 7-9, 9-11)

Igor Skocovski (vezetőedző, Vasas Akadémia/A):  Nagyon jól kezdtük a találkozót, minden a terv szerint alakult az első negyedben. A folytatásban a Szekszárd rendkívül kellemetlen és agresszív védekezésre váltott, véleményem szerint több eset is a faulthatáron túl volt. A játékvezetők engedték a birkózást a pályán, nem szabtak gátat az agressziónak. Ez a folytatásban nem változott, nem tudom, hogy miért. Nem gondolom, hogy mi voltunk a leggyengébbek ezen a találkozón.

Harsányi Mária (vezetőedző, Atomerőmű-KSC Szekszárd):  Nagyon elment a Vasas a találkozó elején, nem kezdtük jól a mérkőzést. A második negyedtől érkeztünk meg igazán, egy ponton tudtuk tartani őket. Utána el is tudtunk húzni tíz ponttal, de ez is kevésnek bizonyult, hiszen a Vasas nagyot küzdött. Nagyon sok hibával játszottunk, de boldogok vagyunk, hogy bejutottunk a döntőbe.

Csata DSE – NKA Pécs 73-56 (13-23, 17-8, 19-18, 24-7)

Bódi Ferenc (vezetőedző, Csata DSE): Huhhh. Megmondom őszintén, hogy gratulálok a Pécs csapatának, mert rettentő módon megnehezítették a dolgunkat, de az erőnket mutatja, hogy 15 pontos hátránynál sem adtuk fel, és megfordítottuk a mérkőzést. Gratulálok a lányoknak, mert nagy tartásról tettek tanúbizonyságot, nagyon várjuk a döntőt!

Szentendrei Áron (vezetőedző, NKA Pécs): Gratulálok a Csatának a döntőbe jutáshoz, mi pedig innentől értelemszerűen teljes mellszélességgel a bronzéremre hajtunk! Amit lehetett, úgy érzem, megtettünk. A végső időszakban rossz döntéseket hoztunk, és sajnos nem a mai volt a legjobb dobóformánk.

5-8. helyért

Zsíros Akadémia Kőbánya – Vasas Akadémia/B 60-58 (15-17, 12-15, 16-15, 17-11)

Tatár István (vezetőedző, Zsíros Akadémia Kőbánya): Szoros volt a vége, ahogyan az egész mérkőzés, de a végsőkig harcoltunk, ami meghozta az eredményt. Úgy vélem, reális eredmény született. Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez!

Rátkainé Eördögh Edit (vezetőedző, Vasas Akadémia/B): Nem a vereség ténye bosszant igazán, hanem hogy a szezon legbátortalanabb játékát mutattuk ezen a találkozón. Fiatal csapatként a döntőben pont az ellenkezője kellene, hogy jellemezzen minket, hiszen veszítenivalónk nincs. Egész évben jellemző volt ránk a gyors és kreatív játék. Talán a lehetőségtől ijedtünk meg egy kicsit, hogy egy junior döntőn kadett csapatként győzni tudunk. Kicsit az az érzésem, magunkat vertük meg ma, bátrabban kellett volna harcolnunk.

BEAC-Újbuda KA/A – DVTK Akadémia 68-69 (19-18, 7-11, 26-15, 16-25)

Horváth Bianka (vezetőedző, BEAC-Újbuda KA/A): Eszméletlenül hullámzó mérkőzést játszottunk, a mennyből a pokolba nemcsak az utolsó másodpercben volt jellemző. Nem koncentráltunk kellőképpen, hiányzott sokszor a fegyelem. Nagyon büszke vagyok a lányokra, hiszen meg tudtuk volna nyerni ezt a meccset, ha egy kicsit jobban ott vagyunk fejben! Drámai volt a végjáték, de tehettünk volna meccs közben többször annak érdekében, hogy ne jussunk el egy ilyen kaotikus végjátékba. Gratulálok a DVTK-nak! Azt gondolom, sokat fogunk tanulni ebből a meccsből.

Magyar Gergely (vezetőedző, DVTK Akadémia): Jár a gratuláció az ellenfélnek, végig ki tudták használni a hibáinkat, és éltek is a lehetőséggel! A végén a szerencse is mellénk állt egy picit, de úgy gondolom, megdolgoztunk érte.

Fotó: Vasas Akadémia

Hirdetés