Hirdetés
Magyarország

Nyilatkozatcsokor a Magyar Kupa döntője és bronzcsatája után:

:

Fotó: MKOSZ/Girgász Péter

Hirdetés

Vasárnap rendezték a 2022-es Killik László Női Magyar Kupa döntőjét és bronzmérkőzését. Nézzük, hogy a vezetőedzők miként értékelték a helyosztókat.

Döntő

Sopron Basket – DVTK 75 -78 (20-17, 14-21, 13-12, 18-15, 10-13)

Beszámoló ITT

Gáspár Dávid (vezetőedző, Sopron Basket): Elismerésem a DVTK-nak a győzelemért! Sok olyan hibát követtünk el, ami ezen a szinten nem fér bele, és nem is feltétlenül jellemző ránk ennyi mérkőzést eldöntő hiba. Egymás után jöttek az eladott labdáink, rossz döntéseket hoztunk, ami egy ennyire felspannolt Diósgyőr ellen végzetesnek bizonyult. Ebben a közegben, ilyen kiélezett meccsen előfordulnak rossz döntések, a nagy nyomás most ezekben, továbbá elmulasztott lepattanókban és elrontott dobásokban testesült meg.

Völgyi Péter (vezetőedző, DVTK): Nagy hátrányban kezdtük az utolsó két percet, de végig hittünk abban, hogy meg tudjuk fordítani a mérkőzést. Óriási szívvel, nagy lelkesedéssel, minden labdáért küzdve játszottunk, és nagyon emlékezetes forgatókönyv mellett nyertük meg a kupát. A hajrában kockáztatnunk kellett, labdákat szereznünk fault nélkül, hogy könnyű kosarakat tudjunk dobni. Ez sikerült is, a Sopron elbizonytalanodott az utolsó másodpercekre. Ugyan a lányok nem pontosan azt csinálták, amit kértem, ettől függetlenül minden jól sült el. A hosszabbításban már nálunk volt a lélektani előny, főként miután ott mi dobtuk az első kosarat – ilyen hangulatban, ekkora hangorkán mellett ezt a találkozót nem is veszíthettük el!

3. helyért

NKA Universitas PEAC – Atomerőmű KSC Szekszárd 64 -71 (17-18, 13-15, 14-24, 20-14)

Beszámoló ITT

Csirke Ferenc (vezetőedző, NKA Universitas PEAC): Gratulálok a Szekszárdnak a bronzéremhez. Győr-Sopron-Szekszárd… Lehet, hogy itt maradunk és holnap játszunk egy edzőmeccset a Diósgyőrrel, így letudjuk a négy legjobb magyar ellenfelünk elleni meccseket… Erre a terhelésre előzetesen nem lehet felkészülni. Minden meccsen odatettük magunkat, ma a védekezésünk működött, amit megbeszéltünk hellyel-közzel megcsináltuk. Tudtuk, hogy nagyon jó kinti dobói vannak a Szekszárdnak, de mivel annyira erősek a palánk alatt, hogy kockáztatnunk kellett és amit tegnap kihagytak távolról, azt ma bedobták. Ennek ellenére a kapott 71 pont nem tragikus, egyértelmű, hogy a támadójátékunkon kell javítanunk. Azt mondtam a lányoknak az öltözőben, ha a védekezésünket és az akaratunkat megtartjuk és javítunk a hibáinkon szép következő két hónapunk lehet, és eljuthatunk a bajnokságban a legjobb 4 közé.

Zseljko Djokics (vezetőedző, Atomerőmű KSC Szekszárd): Nagyon boldog vagyok és büszke a lányokra. Nagy gödörben voltunk, amiből igazi szekszárdi kosárlabdával másztunk ki. Csak harminc pontot kaptunk az első félidőben, sokkal jobban védekeztünk, mint legutóbb, sikerült hatástalanítanunk a PEAC kettő kettőit és átmeneti játékát, egyedül Kiss Virágot nem tudtuk megfogni. Bedobtunk 12 hármast, ha ez szombaton is sikerül, döntőzhettünk volna. Örülök, hogy sok szurkoló kísért el minket, hiszen Miskolc nincs közel Szekszárdhoz.

Forrás: NSO.hu

Hirdetés