Hirdetés
Archivum

Nyilatkozatcsokor a Magyar Kupa elõdöntõi után:

:

Hirdetés

Szombaton rendezték a Magyar Kupa elõdöntõ párharcait. A vasárnapi fináléban 18 órától a Sopron Basket és az Atomerõmû KSC Szekszárd csap össze, míg a bronzéremért 15 óra 30 perctõl a CMB Cargo UNI és az Aluinvent DVTK mérkõzik. Nézzük, hogy a vezetõedzõk miként látták a szombati elõdöntõket.

CMB Cargo UNI Gyõr – Atomerõmû KSC Szekszárd 70-77 (16-16, 20-17, 12-24, 22-20)

Sandro Orlando (CMB Cargo UNI Gyõr): Jobban játszottunk, mint tegnap, viszont a harmadik negyedben a védekezésünk nem volt megfelelõ, ezt pedig jól használta ki a Szekszárd. Mindent megtettünk, hogy innen visszajöjjünk, de ilyen jó csapat ellen ez nem könnyû. Megpróbáljuk holnap a bronzérmet megszerezni. (Forrás: gyorikosar.hu)

Djokics Zseljko (Atomerõmû KSC Szekszárd): Az elsõ meccsünk furcsa volt számomra, az elõdöntõ azonban már hasonlított az elképzeléseimhez. Támadójátékunk határozottan jobb volt, fõleg azért, mert a védekezésünk is javult az elsõ mérkõzésünkön látottakhoz képest. Remélem, ez a folyamat kitart, és vasárnap a döntõben még több szekszárdi szurkoló jelenlétében maradandót tudunk alkotni. A háromnapos terhelés arra is jó, hogy kiderüljön, milyen erõállapotban vagyunk. (Forrás: kscszekszard.hu)

Sopron Basket – Aluinvent DVTK 82-50 (21-10, 25-7, 21-16, 15-17)

Roberto Iniguez (Sopron Basket): Nagyon tisztelem Stefant, mindig nehéz ellenük játszani. Úgy gondolom, nincs szégyenkeznivalójuk, becsülettel küzdöttek – nem lehet minden meccset megnyerni, de így ki lehet kapni, ahogy õk tették. 50 éves vagyok, sok országban megfordultam edzõként. Tudom, hogy a játékvezetõk munkája nehéz, ezért mindig próbálom õket segíteni, de ilyet eddig máshol nem tapasztaltam. Én segítem õket, õk pedig kicsinálnak – amikor ma elõször kiléptem az edzõknek kijelölt területrõl, azonnal figyelmeztettek, hogy a következõ ilyennél technikait fogok kapni. Csinálhatnám azt is, amit a többi edzõ csinál, ugrálhatnék folyamatosan, reklamálhatnék megállás nélkül, hergelhetném a közönséget, de én holnap sem ezt fogom tenni, mert én Robert Iniguez vagyok. Nem értem ezt a hozzáállást, én holnap is segíteni fogom a bírók munkáját, és ha õk megint rám szállnak, azt majd látni fogja mindenki.

Stefan Svitek (Aluinvent DVTK): Gratulálok a hazai csapatnak, megmutatták, hogy tud játszani egy európai top 4-es csapat. Agresszívan védekeztek, már az elsõ félidõben 30 pontos elõnyt építettek ki. Ahogy Bogi is mondta, nem adtuk fel, de az ellenfél sokkal jobban kosárlabdázott – több lepattanót szedtek, jól játszották ki a helyzeteiket saroktriplákig, amiket be is dobtak. A statisztika nem hazudik, húzóembernek szerzõdtetett légiósunk nem csinált semmit, holott most mutathatta volna meg, mennyire jó játékos – 15 perc alatt semmi nem szerepelt a statisztikai lapján, csak 3 eladott labda. Ilyen hozzáállással nagyon nehéz lesz a holnapi mérkõzés.

Forrás: kosarsport.hu

Hirdetés