Hirdetés
Magyarország

Nyilatkozatcsokor a Magyar Kupa elődöntőit követően:

:

Hirdetés

Szombaton rendezték a 2022-es Killik László Női Magyar Kupa elődöntőit.

Sopron Basket – NKA Universitas PEAC 85 -47 (20-18, 25-14, 23-2, 17-13)

Beszámoló ITT

Gáspár Dávid (vezetőedző, Sopron Basket): Nagyon örülök a győzelemnek, és hogy idén is sikerül Magyar Kupa döntőt játszanunk. Sok munkát tettünk abba, hogy idáig eljussunk, de akadnak még hibák, vannak üresjáratok a védekezésben. Ezek számát szeretnénk a következőkben redukálni. Lehettünk volna keményebbek is, de ne felejtsük, hogy a PEAC nem véletlen jutott idáig. Összetett támadójátékot játszanak, és nagyon jó dobószázalékkal rukkoltak elő az első negyedben. Összességében elégedett vagyok a játékkal, és sok sikert kívánok holnapra a pécsieknek.

Csirke Ferenc (vezetőedző, NKA Universitas PEAC): Gratulálok a Sopronnak, úgy érzem, a 13-14. percben kezdett szétnyílni az olló. A félidőben átbeszélték a dolgokat, és kijöttek egy Euroliga-védekezéssel – az első félidőben nem védekezett úgy ellenfelünk, mint tette azt a folytatásban. Miután szigorítottak hátul, onnantól könnyű kosarakat dobtak, ami rányomta bélyegét a védekezésünkre is.

Jelena Brooks (Sopron Basket): Büszke vagyok a csapatra, főleg annak tükrében, hogy nem sok időnk volt készülni a találkozóra. Az elején kicsit puhán kezdtünk, de aztán összeraktuk a védekezésünket, a harmadik negyed jól példázta ezt. Jól játszott az elején a PEAC, de ritmust váltottunk, amikor kellett. Sok sikert kívánok a pécsieknek, nehéz három nap alatt három meccset játszani, kívánom, hogy pihenjék ki magukat, mi is azt tesszük.

Kiss Virág (NKA Universitas PEAC): Gratulálok a Sopronnak a győzelemhez. Úgy gondolom, hogy az első félidőben hittük el, hogy lehet keresnivalónk, utána viszont rengeteg hibával játszottunk, mintha kicsit feladtuk volna a mérkőzést. Mostantól a holnapi mérkőzésre koncentrálunk, megpróbáljuk megszerezni a bronzérmet.

Atomerőmű KSC Szekszárd – DVTK 66 -83 (13-26, 19-28, 19-12, 15-17)

Beszámoló ITT

Djokics Zseljko (vezetőedző, Atomerőmű KSC Szekszárd): Gratulálok a DVTK-nak, szenzációsan játszottak. Az első félidőben 60%-kal dobtak mezőnyből, ebben mi is vastagon benne voltunk. Rosszul védtük a labdás 2-2-ket, és az egy félidő alatt kapott 54 pont nagyon sok, pláne egy hazai pályán játszó Miskolc ellen. A második félidőre a védekezésünk valamelyest összeállt, de nem fért bele, hogy a másik oldalon 0/19-es triplamutatónk volt, csak a végén talált be kintről Studer Ági. Nem volt meg az egyensúly a belső és a külső játékunk között. Sok sikert a DVTK-nak!

Völgyi Péter (vezetőedző, DVTK): Nagyon nagy dolog, és ritkán adatik meg, hogy egy csapat hazai pályán játsszon kupadöntőt. Örülök, hogy ennek a sikernek a részese lehetek. Holnap is ugyanezzel a mentalitással fogunk pályára lépni, mindent meg fogunk tenni a győzelemért. Az első félidőben a Szekszárd külső dobásai nem jöttek be, ezzel talán sikerült egy kicsit elbizonytalanítani őket, mi viszont támadásban ötletesek voltunk, olyan kreatív megoldásokat kaptam, amit az utóbbi időben viszonylag kevesebbet. Nagyon boldog vagyok, várjuk a holnapi finálét.

Studer Ágnes (Atomerőmű KSC Szekszárd): Gratulálok a DVTK-nak, nagyon csalódottak vagyunk, nem így készültünk. A miskolciak tegnap egy keményebb meccset játszottak, talán jobban ritmusban voltak, de ezzel együtt sem szabadott volna így játszanunk.

Kányási Veronika (DVTK): Szeretnék gratulálni a Szekszárdnak, hatalmas küzdelem folyt a pályán. Eszméletlen érzés ennek a csapatnak a tagja lenni, mindenki 100%-ot nyújtott a mérkőzés elejétől a végéig. Az első félidőben nagyon jól működött a támadójátékunk, majd amikor az kicsit visszaesett, a védekezés lendített minket át a holtponton. Nem ismertünk vesztett labdát, egy másodpercre sem álltunk meg. Nagyon boldogok vagyunk, hogy egy ilyen erős Szekszárdot meg tudtunk verni, és holnap mindent meg fogunk tenni a döntőben.

 

Hirdetés