Hirdetés
Magyarország

Nyilatkozatcsokor a Magyar Kupa negyeddöntői után:

:

Fotó: MKOSZ / Girgász Péter

Hirdetés

A Killik László Női Magyar Kupa első napján négy mérkőzést rendeztek a miskolci DVTK Arénában. A találkozók után a továbbjutók: a Sopron Basket, az NKA Universitas PEAC, az Atomerőmű KSC Szekszárd és a DVTK együttese – ők a szombati, illetve vasárnapi játéknapokon is folytathatják a tornát. Előbb azonban lássuk, hogy értékeltek a pénteki nap után a mérkőzések főszereplői. A nyilatkozatokat a hunbasket.hu, illetve a résztvevő klubok hivatalos honlapjainak segítségével gyűjtöttünk csokorba.

TFSE-MTK – Sopron Basket 35-80 (5-27, 4-22, 8-17, 17-14)

Beszámoló ITT

Magyar Bianka (vezetőedző, TFSE-MTK): Nagyon mérges vagyok, ugyanis dekoncentráltak voltunk, a Sopron egyszerűen átgázolt rajtunk. A meccset előre feladtuk, ez gyalázatos. Azok a magyar játékosok viszont, akik most több lehetőséget kaptak, kitettek magukért.

Gáspár Dávid (vezetőedző, Sopron Basket): Az első perctől az utolsóig koncentrált a csapat. A lányok védekezésben és támadásban is megvalósították, amit akartunk. Végig jól játszottunk, és ez az eredményben is megmutatkozott. Szombatra még egy szintet kell lépnünk.

Herman Alíz (TFSE-MTK): Sajnálom, hogy nem tudtuk megvalósítani, amit edzésen gyakoroltunk. Főleg az első félidei védekezésünk volt gyenge, és nem voltunk olyan agresszívak, ahogy azt előre megbeszéltük. A második félidőre sikerült valamennyire összekapni magunkat, és meg tudtuk mutatni, hogy mi is képesek vagyunk jó játékra.

Czukor Dalma (Sopron Basket): Végre mindenki itt volt a csapatból, és egy jó csapatmunkát mutattunk be. Jó, dinamikus meccs volt, sok gyorsindítással, jó passzokkal.

Fotó: MKOSZ / Girgász Péter

NKA Universitas – UNI Győr MÉLY-ÚT 62-60 (13-13, 22-17, 16-9, 11-19)

Beszámoló ITT

Szentendrei Áron (másodedző, NKA Universitas PEAC): A támadásunk alapozta meg a jó védőmunkánkat. Fegyelmezetten kosaraztunk, és az első percektől kézben tartottuk a meccset, bár a hajrában kissé meginogtunk. Végül sikerült nyernünk, de az egész mérkőzésen látottak alapján sokkal többet tettünk a továbbjutás érdekében, mint ellenfelünk.

Iványi Dalma (vezetőedző, UNI Győr MÉLY-ÚT): Rendkívül csalódott vagyok. A találkozó nagyobb részében ellenfelünk jobban játszott, és érvényesítette az akaratát. Mi dekoncentráltak és fegyelmezetlenek voltunk. Annak ellenére, hogy rosszul kosárlabdáztunk, visszajöttünk a meccsbe, ám a sors nem adta meg nekünk a sikert.

Szücs Réka (NKA Universitas PEAC): Nagyon örülök a győzelemnek, néhány periódust leszámítva érzésem szerint mi kontrolláltuk a mérkőzést. Az elején egy kisebb előnyt adtunk a Győrnek, de visszajöttünk, nem roppantunk össze. A következő mérkőzésre fókuszálunk, ezek után bármi lehetséges.

Dubei Debóra (UNI Győr MÉLY-ÚT): Nagyon csalódott vagyok, nem úgy jöttünk ide, hogy a mai napon távozni fogunk. Úgy éreztem, hogy futunk az eredmény után az egész meccsen, nem tudom, hogy motivációs problémáink voltak-e, vagy a PEAC jobban akarta a győzelmet, de nem lehet így játszani egy ilyen fontos mérkőzésen, mint ahogy mi ma ezt tettük. Remélem, tudunk tanulni ebből.

Fotó: MKOSZ / Girgász Péter

ELTE-BEAC Újbuda – Atomerőmű KSC Szekszárd 50-85 (11-27, 6-20, 21-21, 12-17)

Beszámoló ITT

Balogh Judit (vezetőedző, ELTE-BEAC Újbuda): Súlyos” hátrányban voltunk a szó legszorosabb értelmében, hiszen súlyban és magasságban is jelentős fölényben voltak a szekszárdiak. Ez a statisztikából is kiderül, a lepattanókban, a légiós centerek teljesítményében egyaránt, de ezt tudtuk is, hogy így lesz. Örülök annak, hogy vadmacskákból áll a csapatom, akik küzdenek, harcolnak, karmolnak, rúgnak és harapnak az utolsókig. Ez az útja a sikernek, hogy hajts mindig a végéig, az utolsó leheletedig. Ezért a mentalitásért szeretem nagyon ezeket a lányokat, és büszke vagyok rá, hogy az edzőjük lehetek.

Zseljko Djokics (vezetőedző, Atomerőmű KSC Szekszárd): Nagy különbség volt a két csapat között. Jól használtuk ki a helyzeteinket, és sok lepattanót is szereztünk. Annak azonban nem örültem, hogy a harmadik negyedben huszonegy pontot kaptunk.

Czank Timea (ELTE-BEAC Újbuda): Ami volt bennünk, azt kiadtuk magunkból – hiányos felállásban, a kezdő centereink nélkül ennyire futotta ma. Az első félidőben nem találtuk a ritmust, sokan először jártak Magyar Kupán. A második félidőben már jobban oda tudtuk tenni magunkat, ennek pedig nagyon örülhetünk.

Fotó: MKOSZ / Girgász Péter

Ludovika-FCSM Csata – DVTK 71-73 (20-20, 23-23, 11-19, 17-13)

Beszámoló ITT

Tursics Krisztián (vezetőedző, Ludovika-FCSM Csata):Mindenekelőtt gratulálok a Diósgyőrnek a győzelemhez, ugyanakkor megemelem a kalapom a csapatom előtt. Nem sokat tudtunk készülni erre mérkőzésre, a kilátogató közönség mégis egy nagyszerű mérkőzést láthatott. Vezettünk ugyan, de rutintalanságunk miatt mégis visszaengedtük az ellenfelünket a meccsbe. Az utolsó másodpercekben dobást hajthattunk végre a győzelemért, de ez végül a Diósgyőrnek sikerült.

Völgyi Péter (vezetőedző, DVTK): Nehéz mérkőzés volt, éppen olyan, amilyenre számítottam is. Az első félidőben a Csata kihasználta erényeit, sok betörés gólt kaptunk, és a védekezésünk csak helyenként volt jó. A második félidőben szerintem a lepattanók megszerzésében voltunk jobbak, és ez döntőnek bizonyult. A végjátékban a szurkolók tartották bennünk a lelket, segítségükkel vissza tudtunk jönni a mérkőzésbe. Szívderítő, hogy éremért harcolhatunk. Remélem, ennél jobban fogunk játszani a folytatásban, és megpróbáljuk a maximumot kihozni a hétvégéből.

Fotók: MKOSZ / Girgász Péter

Hirdetés