Hirdetés
Archivum

Nyilatkozatcsokor a Magyar Kupa negyeddöntõk után:

:

Hirdetés

Csütörtökön rendezték a 2019-es Killik László Nõi K&H Magyar Kupa negyeddöntõit. Mint ismert, pénteken a fináléba kerülésért ZTE NKK – Atomerõmû KSC Szekszárd és Sopron Basket – Aluinvent DVTK párharcok lesznek. Elõtte azonban egy kis visszatekintés, következzenek nyilatkozatok a csütörtöki játéknapról.


ZTE Nõi Kosárlabda Klub – ELTE BEAC Újbuda 76-63 (21-21, 8-20, 21-12, 26-10)


Gáspár Dávid (vezetõedzõ, ZTE NKK): Bízom benne, hogy elõbb-utóbb rátalálunk a ránk jellemzõ útra. Ellenfelünk rávilágított hibáinkra, remélem, tanulunk belõle, és elindulunk felfelé. Gratulálok a lányoknak a gyõzelemhez.

Balogh Judit (vezetõedzõ, ELTE-BEAC Újbuda): Örülünk, hogy itt lehetünk, úgy jöttünk ide, hogy élvezzük, ami megadatott nekünk. Nálunk erõsebb csapattal játszottunk, de felvettük velük a versenyt – az állandó kérdés az, mikor fogunk egyenlõ elbírálásban részesülni. A lányoknak gratulálok, nagyot küzdöttek, elhitték, hogy nyerhetnek. Szerettünk volna még egyszer itt reggelizni, de ez most így alakult, megyünk tovább.

(Forrás: hunbasket.hu)

NKE-FCSM Csata – Atomerõmû KSC Szekszárd 54-84 (7-28, 15-18, 11-22, 21-16)

Tursics Krisztián (vezetõedzõ, NKE-FCSM Csata): Gratulálok a Szekszárdnak, kiválóan kosárlabdáztak. A mi játékunk katasztrófa volt. Lehet, hogy a játékosok nem értik az egészet, vagy nem tudják, melyik bolygón járnak, de ez nem az, amit szeretnék látni. Támadásban, amíg tartott a lényegi része a mérkõzésnek, 7-10 % körül dobtunk, a védekezésünk pedig átjáróház volt, azt csinált támadásban a Szekszárd, amit akart, üres dobásaik voltak, amitõl aztán elkapták a ritmust. Megérdemelt szekszárdi gyõzelem volt. Komolyan el kell gondolkozni a játékosaimnak, hogy egyáltalán szeretnének-e kosárlabdázni, mert ez nem arra utalt. Sok sikert a Szekszárdnak a kupában, mi pedig dolgozunk tovább.

Zseljko Djokics (vezetõedzõ, Atomerõmû KSC Szekszárd): Gratulálok a játékosaimnak, brutálisan felkészültünk a Csatából, tudtuk, hogy kell ellenük játszani. Könnyebb dolgom volt ma, mert a játékosok mindent megcsináltak, amit kértünk tõlük. Tursics Krisztián kollégámnak sem kell szomorkodnia, mert mi zökkentettük ki õket a ritmusból, nemrég a Zete ellen megmutatták, hogy tudnak nagyon jól is játszani. Ma ez egy egyoldalú meccs volt, de el kell felejteni, holnaptól új meccs kezdõdik. Mindkét csapat úgy dolgozik, hogy próbálja közben menedzselni a fiatal játékosokat is, erre pedig büszkének kell lenni, mert kevés ilyen klub van Magyarországon. Nálunk is kezdett Studer és Gereben, pedig a szabályok értelmében felállhattunk volna akár négy légióssal is. Remélem, hogy mindkét csapatnak a magyar kosárlabda a jövõben még köszönet fog mondani. Sok játékos neveltem, nemcsak magyart, légióst is, nagyon sokat tettem eddig a magyar nõi kosárlabdáért. Muszáj, hogy egy kis promóciót csináljunk ennek a sportágnak, mert az eddig lejátszott két negyeddöntõbõl például egyik sem volt tévés. Pedig a magyar bajnokság az egyik legerõsebb idén Európában, a top négy között van. El kell gondolkozni azon, hogy ez jó politika-e, vagy sem? Nagyon remélem, hogy kiharcoljuk, hogy a Szekszárd is legyen a tévében, mert akkor az azt jelenti, hogy döntõbe jutunk…

(Forrás: hunbasket.hu)

CMB Cargo UNI Gyõr – Sopron Basket 55-69 (17-17, 10-12, 16-26, 12-14)

Milos Pavlovic (vezetõedzõ, CMB Cargo UNI Gyõr): A Sopron nagyszerû csapat, nem is akarom ezt bõvebben részletezni. Az elsõ húsz percben nagyszerûen játszottunk, jól védekeztünk, harminc pont alatt tartottuk a magyar bajnokot. Ez még akkor is nagy szó, ha Casas és Crvendakics nem játszott. Volt egy kisebb hullámvölgyünk a második játékrészben, amit egy olyan erõs ellenfél, mint a Sopron, könyörtelenül ki is használt. Vajon hányszor kell még így kikapnunk, hogy húsz percig jól játszunk? Ugyanez történt velünk a Szekszárd, a Miskolc és a Sopron ellen is. Húsz percig ment minden, fejben és testben is, utána azonban szétestünk. Nem tudom, mikor tanulunk már ebbõl… Azért vagyok mérges leginkább, mert a hibáink zömét nem is a Sopron kényszerítette ki belõlünk. A play offig rendezni kell a sorainkat, ha bármilyen eredményt el akarunk érni. (Forrás: hunbasket.hu)

Határ Bernadett (játékos, Sopron Basket): Fontos számunkra a Magyar Kupa, még ha nem is a legjobb idõpontban kerül megrendezésre. A szakmai stábbal megbeszéltünk egy szisztémát, ahogy a mérkõzéseken játszani fogunk, és meglátjuk, ezzel meddig jutunk el. Ma jól jött ki nekem a lépés, remélem, hogy holnap is jó játékkal tudom segíteni a csapatot! (Forrás: wb-sopron.com)

Dubei Debóra (játékos, Sopron Basket): Csapatként mûködtünk, úgy éreztem, jobban is akartuk ezt a gyõzelmet, mint a Gyõr! Sok fiatal kapott ma nálunk szerepet, mely fontos, hogy a kulcsembereink ne fáradjanak el az Euroliga párharcra. A mai mérkõzésen megmutattuk, hogy milyen csapat vagyunk! Együtt gyõzünk, együtt veszítünk, egymásért harcolunk! Ugyanazt az edzést végezzük mi fiatalok is, mind a többiek, jó játékosok ellen edzhetünk nap, mint nap, és amikor eljön egy ilyen pillanat, amikor mi vagyunk többet a pályán, akkor azt gondolom nem kell görcsölni, hanem élni a lehetõséggel és teljesíteni! (Forrás: wb-sopron.com)

PEAC-Pécs – Aluinvent DVTK 81-87 (16-20, 23-24, 27-19, 15-24)

Cziczás László (vezetõedzõ, Aluinvent DVTK): Nem a legjobb játékunkkal jutottunk tovább, sajnos a pécsiek centereivel nem tudtunk mit kezdeni. Persze a gyõzelemnek örülök, pontosan hat ponttal vagyunk esélyesebbek a Sopron ellen, mint a PEAC lett volna. (Forrás: dvtk.eu)

Meszlényi Róbert (vezetõedzõ, PEAC-Pécs): A két csapat között van ennyi különbség a Miskolc javára. Sajnos nem múlt el nyomtalanul ez a másfél hét, amit végig éltünk ezzel a sok betegséggel. A végjátékra nagyon elfáradtunk. Azt gondolom, hogy emelt fõvel tudunk hazamenni, mert nagyon megnehezítettük ellenfelünk dolgát. A 30-35. percig egál volt a mérkõzés, még vezettünk is. A végjátékra látszott, hogy elfogyott az erõ. Nem tudtunk újítani, míg a Miskolc játékosai rendre tudtak hozzátenni az eredményhez, így megérdemelten nyerték meg a mérkõzést. (Forrás: peacpecs.hu)

Hirdetés