Hirdetés
Magyarország

Nyilatkozatcsokor a magyar válogatott edzőtáborából:

:

Hirdetés

Kedden tartott sajtónyilvános edzést a Székesfehérváron edzőtáborozó felnőtt válogatott. Négy hetet tölt együtt Székely Norbert csapata, mely – ha a járvány nem szól közbe – novemberben kulcsfontosságú Európa-bajnoki selejtezőt vív Hollandiával.

“Képesek leszünk úgy gyakorolni, játékszituációkat, mérkőzésszituációkat teremteni, hogy azok tényleg megmutassák erősségeinket, gyengéinket, amiket aztán a hollandok ellen novemberben éles szituációban “csak” egyszerűen játszanunk.” – fogalmazott a DIGI Sportnak a szövetségi kapitány.

Nem lesznek, nem lehetnek felkészülési mérkőzések idén nyáron. Ennek megvan az előnye és a hátránya is – emelte ki a szakvezető.

Ez két oldalról közelíthető meg. El tudunk bújni egy kicsit és képesek lehetünk beépíteni olyan elemet a játékunkba, ami a hollandok elleni mérkőzésen újdonságként hat. A másik oldalról viszont csínján kell bánni ezekkel az elemekkel, hiszen nincsenek bejátszva és nem tudjuk hogyan fognak működni mérkőzés-szituációban.

– nyilatkozta Székely Norbert az M4 Sportnak.

A csapatkapitány Raksányi Krisztina arról beszélt, hogy az elmúlt hetekben már igyekezett felkészülni az edzőtábor ritmusára.

“Jó újra itt lenni és dolgozni a lányokkal. Körülbelül március elején leállt az egész bajnokság és azóta csapatban nekem nem sikerült dolgoznom, ez nagyon hiányzott. Szerintem egészen jó állapotban vagyok. Eddig egész nyáron csináltam valamit, kaptunk programot is. Az utolsó három hetet arra használtam, hogy felkészítsen magam a napi két edzésre. Készítettem magamnak egy kis programot, felírtam a falra. Elmentem reggel edzeni, délután szintén edzettem. Beleerőltettem magam az edzőtábor ritmusába.” – összegzett az M4 Sportnak a Győrből távozó rutinos játékos.

Az Egyesült Államokból hazatérő Aho Nina az egyik újonca a válogatottnak. “Sok mindenkivel játszottam együtt válogatottban vagy klubcsapatban. Ilyen szempontból a lányokat már ismerem. A felnőtt szint más, mint az U20. Technikai és taktikai szempontból erősebb lesz a megmérettetés.” – mondta a profi karrierjét az Aluinvent DVTK-nál kezdő, korosztályos válogatottjainkban kiemelkedően teljesítő tehetség, akit a DIGI Sport összeállításában Székely Norbert is méltatott:

“Az egyik legfelkészültebb, legjobb ember, akivel valaha dolgoztam. A személyiségéből, emberi tartásából, játéktudásából adódóan én hiszek abban, hamarosan meghatározó játékos lehet a válogatottban.”

Határ Bernadett WNBA-s lehetőség helyett a bokaműtétet választotta. A beavatkozásból lábadozva is ott van a nemzeti csapattal Székesfehérváron.

Nagyon nehéz volt meghozni ezt a döntést, ki szerettem volna menni. Az orvosom elég nyilvánvalóan megmondta azt, hogy esélytelen kimenni négy hónapot játszani, utána szerepelni a válogatottban és végigcsinálni Sopronban egy szezont. Ha pedig kijutunk, akkor a szezon után egy Európa-bajnokságot és ha úgy adódik, akkor újra visszamenni a WNBA-be. A legkisebb rosszat választottam.

– jelentette ki a kiváló center, aki mellett a válogatott stábja is kitart.

“Minden támogatásunkat meg fogja kapni, hogy azt a versenysorozatot is tudja játszani.” – mondta Határ WNBA-s lehetőségéről Székely Norbert. “Alapemberként számítunk rá és bízunk benne, hogy vele (is) ez a csapat szintet tud lépni. Bízunk abban is, hogy a következőekben nem csak arról fogunk beszélni, hogy miként jutunk ki egy Európa-bajnokságra, hanem egy világbajnokságon is részt vehetünk.”

2017 óta tudok beszélni a csapat motivációjáról. Akkor összeesküdtünk és ez az eskü azóta is tart, akárki kerül be a csapatba “megy mint az állat” és én hiszek benne, hogy ez most is így lesz.

– összegzett a szövetségi kapitány.

A válogatott kerete: Aho Nina, Kányási Veronika, Kiss Angelika, Pusztai Petra (Aluinvent DVTK Miskolc), Barnai Judit, Dubei Debóra, Török Ágnes, Weninger Virág (Uni Győr Mély-Út), Bálint Réka, Studer Ágnes, Zele Dorina, Gereben Lívia (Atomerőmű KSC Szekszárd), Horváth Bernadett, Lelik Réka (mindkettő NKE-FCSM Csata), Katona Szidónia (TFSE-MTK), Kiss Virág, Licskai Zsófia, Raksányi Krisztina (klub nélkül), Mérész Beatrix (ELTE BEAC Újbuda), Határ Bernadett (Sopron Basket)

Hirdetés