Hirdetés
Magyarország

Nyilatkozatcsokor a PEAC – Győr mérkőzés után



:

:

Fotó: Rébay Viktor / NKA Universitas PEAC

Hirdetés

Hétfőn egy mérkőzést rendeztek a hazai élvonalban. Ezen az NKA Universitas PEAC 78-62-ra múlta felül az UNI Győr MÉLY-ÚT gárdáját. A kosarsport.hu segítségével gyűjtöttük csokorba, hogy miként értékeltek a főszereplők.

NKA Universitas PEAC – UNI Győr MÉLY-ÚT 78 -62 (18-15, 19-21, 24-6, 17-20)

Beszámoló ITT

Csirke Ferenc (vezetőedző, NKA Universitas PEAC): Gratulálok a lányoknak és a szurkolóknak is! Három vereségből jöttünk, igaz, ezeket euroligás ellenfelektől szedtük össze. Azzal eddig is tisztában voltunk, hogy a hozzánk hasonló játékerőt képviselő csapatokkal pariban tudunk maradni, nyerni is képesek vagyunk ellenük, és ez most is bebizonyosodott. Furcsa volt, hogy január 8. óta most először játszottunk otthon, de fantasztikus élmény volt. A szokásos jó védekezésünkre sikerült egy lapáttal rátenni, és a második félidőben még a dobások is beestek hozzá. Ilyen nehézségű mérkőzést nehéz pusztán a palánk alatt megnyerni, ezért jó volt látni, hogy a harmadik játékrésztől kezdve megvolt a dobásaink egyensúlya: amikor behúzódtak Virágra és Chelsea-re, jöttek a távoli dobások. És mindehhez társult a fantasztikus védekezésünk, úgyhogy meg vagyok elégedve a lányok teljesítményével. Most már abszolút a mi kezünkben van, hogy megszerezzük a harmadik helyezést az alapszakaszban – ami egy olyan pozíció a rájátszás előtt, amiről év elején álmodtunk. De lépésről lépésre haladunk, a hétvégén megyünk egy nagyon erős csapathoz, a Csatához, meglátjuk, mire megyünk velük.

Iványi Dalma (vezetőedző, UNI Győr MÉLY-ÚT): Először is szeretnék gratulálni a PEAC-nak, nagyon szépen játszottak, illetve nagyszerűen kihasználták a harmadik negyedbeli megingásunkat. Az egész második félidőben eksztázisban játszottak, mi viszont érthetetlen módon összeomlottunk. Azokban az elemekben hibáztunk, amelyeket előzetesen megbeszéltünk és gyakoroltunk az edzéseken.

Kiss Virág (NKA Universitas PEAC): Büszke vagyok a csapatra, hatalmas győzelem volt ez. Függetlenül attól, hogy hány ponttal vezettünk, egy másodpercre sem engedtünk ki, és megmutattuk, milyen csapat vagyunk valójában. Ez a meccs hatalmas erőt adhat számunkra a továbbiakban.

Beatrice Mompremier (UNI Győr MÉLY-ÚT): Eleve döcögősen kezdtük a mérkőzést, de az első félidőben azért tartottuk a lépést a PEAC csapatával. A harmadik negyedet nagyon lassan kezdtük, és az ellenfelünk komoly előnyt tudott szerezni magának. A lepattanókért vívott harcban is alulmaradtunk, ez vezetett a vereséghez.

Fotó: Rébay Viktor / NKA Universitas PEAC

Hirdetés