Hirdetés
Magyarország

Nyilatkozatcsokor a Pécs-Sopron mérkőzést követően:

:

Hirdetés

Vasárnap NKA Universitas Pécs – Sopron Basket találkozóval zárult a Tippmix Női NBI.A 15. fordulója. A hunbasket.hu segítségével gyűjtöttük csokorba a főszereplők értékelését.

NKA Universitas Pécs – Sopron Basket   66 – 60

Jovan Gorec (vezetőedző, NKA Universitas Pécs): “Szeretnék gratulálni a lányoknak! Azért is fontos volt számunkra ez a meccs, hogy megmutassuk magunknak, hogy igenis tudunk nyerni az erős csapatok ellen. Márpedig a Sopron is az. Érezhető volt rajtunk a nyomás, hiszen többször előfordult a szezonban, hogy az euroligás csapatok ellenében szoros végjátékban alulmaradtunk. Most azonban mi jöttünk ki jobban belőle, és ebből erőt meríthetünk a rájátszás felé közeledve.”

Gáspár Dávid (vezetőedző, Sopron Basket): “Gratulálok az ellenfélnek, de a saját játékosaimnak is – hiszen mindkét csapat nagyon keményen játszott, és egy szoros mérkőzésen dőlt el a győztes kiléte, ahogy ez előzetesen várható volt. Az első félidőben 14 pontot kaptunk tranzícióból, emellett sok ziccert hibáztunk, rosszul dobtuk a triplákat és a büntetővonalon is meg-megremegett a kezünk. Ha ilyen alap dolgokat ekkora mértékben rontunk el, akkor nem fogunk tudni nyerni.”

Matea Tadic (NKA Universitas Pécs): “Fontos volt számunkra ez a mérkőzés, mivel szerettük volna megvédeni a hazai pályánkat, és ez sajnos többször nem sikerült a korábbiakban. Nagyon örülök, hogy most ez összejött, büszke vagyok a lányokra, a szurkolóknak pedig köszönöm a lelkes támogatásukat.”

Jelena Brooks (Sopron Basket): “Gratulálok a Pécsnek, nagyon jó meccset játszottak ma este. Nekünk pedig vissza kell néznünk a találkozót, hogy lássuk, hol hibáztunk, és ki tudjuk őket javítani, mert megy tovább a bajnokság, jön a kupa.”

Fotó: Rébay Viktor / NKA Universitas Pécs

Hirdetés