Hirdetés
Magyarország

Nyilatkozatcsokor a pénteki mérkőzések után:

:

Hirdetés

Pénteken két negyeddöntő mérkőzést rendeztek. Összefoglalónk ITT olvasható. Nyilatkozatcsokor a hunbasket.hu segítségével.

Ludovika-FCSM Csata – Atomerőmű KSC Szekszárd 63-69 (11-25, 12-19, 27-13, 13-12)

Az egyik fél második sikeréig tartó párharc végeredménye 2-0 az Atomerőmű KSC Szekszárd javára.

Statisztika ITT

Tursics Krisztián (vezetőedző, Ludovika-FCSM Csata): Gratulálok a Szekszárdnak a mérkőzés és a párharc megnyeréséhez. Extrát játszottunk, hiszen 21 pontos hátrányból visszajöttünk a mérkőzésbe. Ez mutatja, hogy mekkora energiákat mozgósítottunk és hogyan jöttünk ki a második félidőre. Az, hogy megnyertük 8-cal a lepattanóharcot, óriási eredmény egy olyan csapat ellen, amelynél minden poszton magasabb és fizikálisan erősebb játékos játszik, mint nálunk. Amit az előző meccsen is említettem, az eladott labdák száma, az most is sok volt. Túl sok könnyű kosarat engedtünk a Szekszárdnak, így nem tudtunk nyerni. Összességében elégedettek lehetünk, és készülünk a TFSE elleni párharcra. Sok sikert a Szekszárdnak a következő körre, a Győr ellen.

Djokic Zeljko (vezetőedző, Atomerőmű KSC Szekszárd): Boldog vagyok, mert az első félidőben csak 23 pontot kaptunk. Ez a küldetésünk ebben a szezonban, hogy 30 pont alatt tartsuk az ellenfeleinket, szóval jó úton járunk. A szünetben a Csata változtatott és sokkal agresszívebb lett. Az első félidőben könnyedebb volt a játék ritmusa, mi pedig ezt folytattuk a 3. negyedben is, én pedig erre későn reagáltam, így engedtük visszajönni a Csatát. Talán jobban fekszik nekünk, ha kemény mérkőzést játszunk. Ezt tudjuk fejleszteni, mivel nincsenek többé kemény edzéseink. Boldog vagyok, hogy bejutottunk a legjobb 4 közé. Gratulálok a Csatának ehhez a meccshez és az egész szezonhoz is. Azt gondolom, nagyon pechesek voltak az utolsó két mérkőzésükön, ahol elveszítették a 4. helyüket. Azt gondolom, megérdemelték volna.

Batabe Zempare (Ludovika-FCSM Csata): Nagyon lassan kezdtük a mérkőzést, így 20 pontos hátrányba kerültünk. A második félidőre sokkal több energiával jöttünk ki, így szorosabb lett a mérkőzés, de nem tudtuk megnyerni a végjátékot.

DeWanna Bonner (Atomerőmű KSC Szekszárd): Nagyszerű meccset játszott a Csata. A második félidőben nagyon kemények voltak, jól lepattanóztak. Mi viszont az első félidőben játszottunk keményen, szóval továbbjutottunk a következő körbe. Sok szerencsét a Csatának.

PEAC-Pécs – Aluinvent DVTK 81-84 (24-28, 30-21, 10-14, 17-21)

Az egyik fél második sikeréig tartó párharc végeredménye 2-0 az Aluinvent DVTK javára.

Statisztika ITT

Csirke Ferenc (vezetőedző, PEAC-Pécs): Gratulálok a Diósgyőrnek és a saját csapatomnak is. Fantasztikusan játszottunk. A vége előtt tíz ponttal vezettünk, és pont ott fogytunk el. Nem bírtuk a végét fejben, de nem tehetek szemrehányást a játékosoknak. Megyünk tovább előre, fontos mérkőzések várnak ránk.

Földi Attila (vezetőedző, Aluinvent DVTK ):  Nagyon nehéz mérkőzés volt, azt gondolom. Görcsösen és puhán játszottunk. Akármennyire azt gondoltam, hogy nem fog minket elaltatni ez a helyzet, csak sikerült. Rosszul védekeztünk, könnyű kosarakat engedtünk az ellenfélnek, és nagyon sok hibát követtünk el. Hál’ Istennek a végjátékban mutatott védekezésünk összezavarta a Pécset, és ezzel megfordítottuk a mérkőzést.

Nikola Dudásová (PEAC-Pécs): Nehéz bármit is mondani vagy akár értékelni egy ilyen mérkőzés után. Ahhoz képest, hogy milyen helyzetben voltunk a héten, illetve hogy mennyit tudtunk edzeni, egész jó meccset játszottunk. A védekezésünk időnként kaotikus volt, de a vége előtt, amikor tíz ponttal vezettünk, azt hittem, meg fogjuk nyerni. De ilyen a kosárlabda.

Medgyessy Dóra (Aluinvent DVTK): Nehéz mérkőzésre számítottunk, azt hittük, hogy minden játékos játszani fog a PEAC-nál. Csak félinformációink voltak, hogy kinek lett pozitív a tesztje és kinek nem, de sokszor előfordultak már meglepetések ilyen tekintetben, úgyhogy teljes csapatra készültünk. Úgy érzem, hogy jól sikerült felkészülnünk.

Fotó: Szilágyoi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

 

Hirdetés