Hirdetés
Magyarország

Nyilatkozatcsokor a pénteki negyeddöntők után:

:

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

Hirdetés

Pénteken rendezték a bajnoki negyeddöntő párharcok második mérkőzéseit. Ahogy arról nagy terjedelemben beszámoltunk, minden párharc 2-0-val lezárult. A kosarsport.hu segítségével gyűjtöttük csokorba, hogy a pénteki összecsapásokat miként értékelték a főszereplők.

Atomerőmű KSC Szekszárd (5.) – NKA Universitas PEAC (4.) 97-74 (30-12, 20-22, 23-17, 24-23)
Az egyik fél második sikeréig tartó párharc végeredménye 2-0 az Atomerőmű KSC Szekszárd javára.

Djokics Zseljko (vezetőedző, Atomerőmű KSC Szekszárd): Örömkosárlabdát játszottunk, mióta Szekszárdon vagyok, ez volt a legjobb támadójáték, amit produkáltunk. Heten értek el két számjegyű pontot és kiosztottunk huszonöt gólpasszt. Egész szezonban ezért dolgoztunk, hogy a négy közé jussunk. Ez hét év alatt hatodszor sikerült. Ha így tudunk játszani, akkor nem szabad megállni, ilyen produkcióval az Euroliga-győztes ellen is lehet keresnivalónk.

Jovan Gorec (vezetőedző, NKA Universitas PEAC): Az első perctől kezdve nem volt esélyünk, amit a dobószázalékok is mutatnak. A Szekszárd olyan csapat, amelyik a negatív dolgokból is tud erőt meríteni, ezt most a saját bőrünkön tapasztaltuk meg. Szeretnénk megszerezni az ötödik helyet.

Nikola Dudásová (Atomerőmű KSC Szekszárd): Apró részletekben tudunk még tovább javulni, ez főleg védekezésben mutatkozott meg. Ez hozta magával, hogy a szezon eddigi három szoros mérkőzése után most nagyobb különbség alakult ki a két csapat között.

Adenike Olayemi Olawuyi (NKA Universitas PEAC): Örülök, hogy az elmúlt mérkőzéseken egyre több lehetőséghez jutottam, de tovább szeretnék fejlődni. Ezúttal sajnos nem tudunk megnehezíteni a Szekszárd dolgát, mert hiába hajtottunk és nem adtuk fel, a statisztikai mutatókon is látszik, hogy ma jobb volt a hazai csapat.

Fotó: Girgász Péter / E.ON ELTE-BEAC

E.ON ELTE BEAC (6.) – DVTK-Hun-Therm (3.) 63-76 (13-13, 14-28, 14-22, 22-13)
Az egyik fél második sikeréig tartó párharc végeredménye 2-0 a DVTK-Hun-Therm javára.

Mészárosné Kovács Andrea (vezetőedző, E.ON ELTE BEAC): Először is, gratulálok a DVTK-nak, és sok sikert kívánok nekik a továbbiakban! Azt gondolom, hogy a legelején, amikor a legerősebb DVTK volt fent, akkor is partiban tudtunk lenni, annak ellenére is, hogy mi ma nem fogtunk ki extra dobóformát. A második félidőben voltak hullámvölgyeink, ott volt egy szakasz, ahol sok pontot kaptunk rövid idő alatt. De volt annyi erőnk, hogy fel tudjunk zárkózni, és a lányok nem adták fel egy pillanatra sem, végig küzdöttek. Nagyon büszke vagyok a csapatra, úgy gondolom, hogy ez visz előre minket, és a jövő szempontjából mindenképpen előremutató volt a lányok mai teljesítménye.

Völgyi Péter (vezetőedző, DVTK HUN-Therm): Az alap célkitűzésünket teljesítettük a mai győzelemmel. Szeretnék gratulálni a BEAC-nak, nagyon felszívták magukat a mai mérkőzésre, mi leginkább a mérkőzés végét vártuk. Gyengénk kezdtünk, sok volt az eladott labdánk, a lepattanóharcban is sokszor hibáztunk. A harmadik negyed vége felé dőlt el a mérkőzés, igazából csak a különbség mértéke volt kérdéses, de a BEAC még egyszer új erőre kapott, és extra hárompontosokkal szorossá tudta tenni a mérkőzést. A győzelmünk nem forgott veszélyben, örülök, hogy így pár nappal több időnk marad felkészülni az elődöntőre. Szeretném kiemelni Aho Nina játékát, aki a mai mérkőzésen motorja volt a csapatnak, és megmutatta, hogy amikor kell, védekezésben és támadásban is életveszélyes tud lenni. Bízom benne, hogy ez a jó szokása megmarad a szezon végéig.

Morgan Green (E.ON ELTE BEAC): Tudtuk, hogy a DVTK kiváló csapat, de büszke vagyok rá, ahogy küzdöttünk, különösen az utolsó negyedben. Jól kezdtük a találkozót, 13-13-mal ért véget az első negyed, ami nagyon jó védekezést mutat. Ennyi ponton tartani egy ennyire jó csapatot, kiváló teljesítmény, remélem, hogy ezt a védekezési trendet tudjuk tartani a későbbiekben is. A DVTK tizesének, Ninának extra estéje volt, ami azt üzeni nekem, hogy jobban kell a következő fordulókban védekeznem, hogy ne adjunk lehetőséget a másik csapatnak arra, hogy ilyen váratlan teljesítményt nyújtson bárki is. Ha egy jó játékosnak tiszta helyzeteket adsz, akkor meg fognak érte büntetni. Szóval, személyesen nekem mindenképpen előrébb kell lépnem védekezésben, hogy jobbak legyenek az esélyeink. De összességében boldog vagyok, ahogy ma küzdöttünk.

Aho Nina (DVTK HUN-Therm): Úgy gondolom, hogy amiért jöttünk, az sikerült. Mindenképpen nyerni akartunk. Viszont, úgy gondolom, nem játszottunk úgy, ahogyan szerettünk volna. Voltak jó periódusok, de voltak rossz periódusok is. Abban biztos vagyok, hogy a következő fordulóra készen fogunk állni.

Fotó: Borhi Mihály / TFSE-MTK

TFSE-MTK (7.) – SERCO UNI Győr (2.) 78-85 (18-29, 21-20, 24-13, 15-23)
Az egyik fél második sikeréig tartó párharc végeredménye 2-0 a SERCO UNI Győr javára.

Magyar Bianka (vezetőedző, TFSE-MTK): Gratulálok a Győrnek. Megérdemelten jutottak a legjobb négy közé. Külön gratulálok az ellenfél játékosának Ellenbergnek, a végén ő nyerte meg a győrieknek a mérkőzést, közel negyven pontot dobva. A két légiósuk majdnem hatvanat. Vitték a hátukon a csapatot. Ellenbergre nagyon nehéz védekezést választani, szíve a helyén volt és győzelemre repítette a csapatot. Nagyon büszke vagyok a csapatomra is, hiszen ezek a játékosok soha nem adják fel, nem hagyjuk magunkat egyik mérkőzésen sem, legyen az nagycsapat vagy kis csapat. Zónánkkal megtudtuk a ritmusukat zavarni. Három dolgot emeltünk ki a mérkőzés előtt. Az elmúlt két napon három dolgon szerettünk volna javítani, azt gondolom, hogy ebből kettő sikerült. Büszkék lehetünk, óriási hangulat volt, örülök annak, hogy győri szurkolók is jöttek fel. Most Pusztai P. volt aki húzta a csapatunkat. Azért vagyok külön büszke, mert majdnem minden meccsen más magyar játékos tud előlépni, nagy csapatok ellen komoly teljesítményt nyújtani. Reméljük, hogy így folytatjuk tovább, még nincs vége. Szeretnénk a célunkat elérni. Köszönjük a szurkolóinknak, óriásiak voltak.

Cziczás László (vezetőedző, SERCO UNI-Győr): Méltó ellenfelünk voltak a hazaiak, minden tudásunkra szükség volt, hogy betudjunk jutni a legjobb négy közé. Voltak jó illetve kevésbé jó periódusaink a mérkőzésen. Gyakorlatilag uraltuk a mérkőzésnek az első felét. -utána nagyon szépen ránk mászott az ellenfél és önkívületi állapotba, extázisba játszva át is vette a vezetést, hat ponttal is vezettek. Mindenféleképpen a csapat erejét mutatja, hogy innen vissza tudtunk jönni a mérkőzésbe, megtudtuk fordítani. Mind a két csapatban voltak fantasztikus teljesítmények. Összességében megérdemelten jutottunk be az egész éves teljesítményünk alapján az elődöntőbe. Nagyon boldogok vagyunk. Gratulálunk az ellenfélnek is, de elsősorban a saját csapatomnak gratulálnék. Le a kalappal, hogy ilyen körülmények között ami bennünket ért, össze tudtunk állni és kiharcolni a legjobb négy közé jutást.

Pusztai Petra (TFSE-MTK): Nem lehetünk csalódottak, hiszen még mindig előttünk lebeg a célunk, amit szeretnénk megvalósítani. Nehéz mérkőzés volt, hatalmas lélekjelenléttel küzdöttük föl magunkat mínusz tízről. Tényleg meghalunk egymásért a pályán, köszönöm a szurkolóinknak, akik Győrbe is elkísértek minket, illetve itt is oltári hangulatot varázsoltak. Gratulálok a Győrnek és sok sikert kívánok nekik a négy között.

Aaryn Ellenberg (SERCO UNI-Győr): Nagyon szoros meccs volt a ma esti, mindkét csapatnak voltak nagyon jó időszakai. Kemény 40 perc volt, de szerencsére a végén nekünk jött ki jobban a lépés!

Vasas Akadémia (8.) – Sopron Basket (1.) 52-71 (16-18, 9-21, 18-11, 9-21)
Az egyik fél második sikeréig tartó párharc végeredménye 2-0 a Sopron Basket javára.

Fotó: Vasas Akadémia

Milos Pavlovic (vezetőedző, Vasas Akadémia): A legnehezebb ellenféllel kellett szembe szállnunk a Play-Off első körében és semmi okunk nincs szégyenkezni. Hatalmas gratulációt érdemelnek a lányok, hiszen idegenben és hazai pályán is agresszívak és élesek tudtunk lenni. Fiatal játékosaink sokat fejlődtek a szezon kezdete óta, ami természetesen edzőként hatalmas büszkeséggel tölt el. Fizikálisan nem voltunk ma a toppon, Eszti személyében fontos játékosunk is hiányzott, a pályára lépők pedig közel sem voltak száz százalékos fizikai állapotban. Volt néhány hibánk ma, de ez természetes, hiszen emberek vagyunk. Mindig nehéz egy-egy vereségből felállni, ám a mostani két meccset el kell felejtenünk, büszkének és elégedettnek kell lennünk a teljesítményünkkel. Bízom benne, hogy el fogjuk érni a céljainkat a szezon végén, száz százalékot fogunk beleadni a következő párharcba.

Gáspár Dávid (vezetőedző, Sopron Basket): Szeretnék gratulálni a Vasasnak, hiszen az egész párharc során fel tudták venni velünk a kesztyűt, jó kosárlabdát játszottak. Természetesen örülök a továbbjutásnak, de nem volt túl önbizalomnövelő ez a párharc. A harmadik negyed kivételével élesek voltunk ma védekezésben, de a hullámvölgyben pont a legjobb dobójukat hagytuk üresen. Ezek a hibák miatt nem vagyok teljesen elégedett, de a kötelezőt hoztuk, úgyhogy megyünk tovább.

Katrina Pardee (Vasas Akadémia): Nem volt rajtunk túl nagy nyomás az elmúlt két mérkőzésen, sikerült tartanunk magunkat a megbeszéltekhez és kellő képpen felkészültünk az ellenfélből. Az egyetlen dolog amit sajnálok, hogy a végeredmény nem tükrözi, mennyire szoros küzdelem volt ez a mai. Gondolatban már a következő párharca készülünk, bele fogunk adni mindent.

Böröndy Vivien (Sopron Basket): A hazai meccs hibáiból tanulva igyekeztünk a védekezésen javítani a mai találkozón, ez részben sikerült. Örülök a győzelemnek és a továbbjutásnak, készülünk a következő ellenfélre.

Hirdetés