Hirdetés
Magyarország

Nyilatkozatcsokor a Sió Kupa záró napjáról:

:

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

Hirdetés

Csütörtökön lezárult az 52. Sió Kupa. A trófeát az Atomerőmű KSC Szekszárd hódította el. Nyilatkozatcsokor az utolsó játéknapról.

DVTK – ELTE BEAC Újbuda 85-67 (22-14, 28-13, 14-22, 21-18)

Beszámoló, jegyzőkönyv ITT

Földi Attila (vezetőedző, DVTK): A mai napon is meglehetősen hullámzó volt a teljesítményünk. Voltak nagyon jó időszakaink, de utána sajnos kiengedtünk. Ezeket a hullámvölgyeket, mentális blokkokat kell leredukálni, és akkor tudunk jók lenni.

Balogh Judit (vezetőedző, ELTE BEAC Újbuda): Ami elfogyott, az nincs. Ha az van, ami nincs, akkor nincs, ami van.

Atomerőmű KSC Szekszárd – PEAC-Pécs 66-61 (19-12, 12-15, 25-14, 10-20)

Beszámoló, jegyzőkönyv ITT

Djokics Zseljko (vezetőedző, Atomerőmű KSC Szekszárd): Annak ellenére, hogy ez egy felkészülési torna, akkora harc volt a pályán, mintha a bajnokságban az éremért játszottunk volna. Voltak nagyon jó és nagyon rossz periódusaink, de ez most még normális, mivel a felkészülés ezen korai szakaszában nagyon nehéz három nap alatt három mérkőzést játszani. A meccs negatívuma, hogy Gereben Livi talpa sajnos megsérült. Örülök, hogy győztünk, mert a Sió Kupa egész Európában egyedülálló torna, és ezt nagy dolog egymás után ötször megnyerni. A szurkolók napról-napra egyre többen jönnek, reméljük, hogy a szezon kezdetére újra telt ház lesz Szekszárdon. Sok szekszárdi fiatalnak adtam lehetőséget, Holcz Rebeka például nagyon jól szállt be a meccsbe. Nagyon fiatal és tehetséges csapatom van, örülök, hogy irányító nélkül is nyerni tudtunk.

Csirke Ferenc (vezetőedző, PEAC-Pécs): Gratulálok a Szekszárdnak a tornagyőzelemhez! Úgy érzem, hogy amilyen fázisban most a csapatunknak lennie kell, azt teljesítettük. A lányok az utolsó negyedben megmutatták, hogy idén lesz karakterünk és akaratunk is, büszke vagyok rájuk. Korán jött ez a három mérkőzés, de szerencsére egy sérüléssel “túléltük” a tornát. Dolgozunk tovább, mert sokat kell még a támadójátékunkon csiszolni, az új játékosoknak pedig a védekezés szisztémánkat kell még gyakorolniuk. Sok sikert kívánok a Szekszárdnak az Euroliga-selejtezőn, nagyon jó lenne a magyar kosárlabdának, ha két csapat is el tudna indulni. Gratulálok a csapatomnak!

Hirdetés