Hirdetés
Magyarország

Nyilatkozatcsokor a Sopron Basket – BLMA Euroliga negyeddöntő után:

:

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Hirdetés

Ahogy arról nagy terjedelemben beszámoltunk, a Sopron Basket 60-42-re legyőzte a Lattes Montpellier-t az Euroliga negyeddöntő párharc első mérkőzésén. A Sopron Basket hivatalos honlapjának segítségével gyűjtöttük csokorba, hogy miként értékeltek a főszereplők.

Sopron Basket – BLMA 60-42 (16-12, 20-10, 8-7, 16-13)
Az egyik fél második sikeréig tartó párharc állása 1-0 a Sopron Basket javára.

Beszámoló ITT

Gáspár Dávid: (vezetőedző, Sopron Basket): Játszottunk már sokkal gördülékenyebben és látványosabban is támadásban. Ideges volt a csapat, és üres helyzetek, ziccerek maradtak ki az elején, mely az egész meccsre rányomta a bélyegét. A védekezés volt a kulcs, 50 alatt tartottuk őket. Montpellierben viszont sokkal több kell! Ezt a védekezést kell átmenteni, de a 19 eladott labda nem fér bele, ezeknek legalább a fele nem volt indokolt. Nagyobb koncentrációval tudjuk ezt orvosolni. Egy ilyen nagy téttel bíró párharcban az idegeskedés természetes, csak ilyen hosszú ideig nem tarthat. Megyünk tovább, csütörtökön ismét találkozunk és a maximumra fogunk törekedni. Szeretnénk kiharcolni a továbbjutást!

Ahmed Mbombo Njoya (másodedző, BLMA): Próbáltuk követni a tervet, mely védekezésben sikerült. Nagy dolog, hogy a lendületesen támadó Sopront hazai pályáján 60 ponton tartottuk! Kontrolláltuk a játékukat, de támadásban sok helyzetet elpuskáztunk. Ha otthon is így tudunk védekezni, és a dobásaink is ülnek, akkor azt gondolom jó esélyünk lehet a győzelemre.

Jelena Brooks (Sopron Basket): Nagyon boldog vagyok, hogy tudtunk nyerni! Védekezésben nagyon jól dolgoztunk az elejétől a végéig, megakadályoztuk, amiben erősek, csak 42 pontot kaptunk. Támadásban kicsit idegesek voltunk, tipikus negyeddöntős találkozó volt. Köszönjük mindenkinek, aki ma ki tudott jönni szurkolni, jó volt látni, hogy megtelt a csarnok. Mostantól arra kell koncentrálni, hogy Franciaországban megcsináljuk, amit kér tőlünk edzőnk, és megnyerjük a kinti mérkőzést is!

Haley Peters (BLMA): Keményen játszottunk, küzdöttünk. Voltak viszont tiszta helyzeteink, melyeket nem tudtunk befejezni. Más lehetett volna a vége, ha jobban dobunk. Nem dőlt el semmi.

Hirdetés